Els candidats de Junts de l’àrea urbana de Girona presentaran estratègies conjuntes

Elaboraran un decàleg d’iniciatives connectades a les necessitats reals dels municipis en l’àmbit de la mobilitat, la salut, la cultura, la seguretat i l’emprenedoria, entre d’altres

Un moment de la reunió.

Un moment de la reunió. / Junts

Redacció

Els candidats de Junts per Catalunya de l’àrea metropolitana de Girona a les eleccions municipals del 28 de maig compartiran en els seus programes electorals propostes comunes en diversos àmbits que tenen abast i afectació supramunicipal. L’objectiu és" presentar iniciatives coordinades, connectades entre elles i que responguin a les realitats i necessitats de Girona i la seva àrea urbana". Aquestes mesures col·lectives se sumaran a la resta de propostes específiques de cada municipi.

 En la primera trobada que han fet els candidats per traçar aquesta estratègia programàtica, s’ha fet una primera diagnosi dels principals punts en comú amb què treballaran, que són, entre d’altres, la mobilitat, la cultura, la seguretat, la salut, teixit productiu i industrial, l’emprenedoria, el coneixement, el talent i la recerca.

A partir d’aquí, els candidats elaboraran un decàleg amb propostes i necessitats d’aquests àmbits. Entre d’altres qüestions, es treballarà amb projectes de protocols d’actuació coordinada de vigilància municipal, atracció d’inversions, gestió de la indústria cultural, o sistemes per compartir nínxols de talent dels diferents municipis.

La reunió s’ha celebrat al Centre Cultural Can Gruart de Vilablareix. Formen part d’aquest grup de coordinació, la candidata de Junts a Girona, Gemma Geis; el candidat de Salt, Robert Fàbregas; el candidat de Sarrià de Ter, Narcís Farroni; el candidat i actual alcalde de Sant Gregori, Quim Roca; la candidata i actual alcaldessa de Fornells de la Selva, Sònia Gràcia; la candidata de Vilablareix, Mariona López; el candidat de Quart, Ferran Rodero; i el candidat de Celrà, Roberto Fernández.