Sarrià firma un protocol amb el Ministeri per fer un estudi sobre habitatge protegit

L’entitat pública és titular de 42.632 metres quadrats al municipi, repartits en un total de 69 finques registrals

La signatura de l'acord entre l'alcalde de Sarrià, Narcís Fajula, i director general de SEPES, Fidel Vázquez

La signatura de l'acord entre l'alcalde de Sarrià, Narcís Fajula, i director general de SEPES, Fidel Vázquez / Ajuntament de Sarrià de Ter

Redacció

L’Ajuntament de Sarrià de Ter ha firmat un protocol amb SEPES, l’entitat pública de sòl dependent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a l’estudi del desenvolupament d’habitatge assequible a terreny públic del municipi. Actualment, l’entitat és titular d’un total de seixanta-nou finques registrals situades al nucli urbà de la població, que estan repartides en 42.632 metres quadrats. En un principi, aquestes finques estaven destinades a l’encreuament de la N-II i el seu enllaç amb lAP-7, que es troben incloses totalment o parcialment en algun àmbit urbanístic del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal vigent des de 2018.

En paral·lel, l’Ajuntament també dialoga amb la a Direcció General de Carreteres de MITMA per estudiar les possibilitats del traspàs al consistori sarrianenc de la titularitat de la N-II al seu pas pel municipi. L’objectiu seria contribuir a l’eficaç ordenació de la trama urbana. Aquest traspàs possibilitaria la creació d’un espai de centralitat urbana amb la finalitat de potenciar el teixit social i econòmic del municipi, amb criteris de sostenibilitat. Així, es compliria amb els propòsits de l’Agenda Urbana de Sarrià de Ter aprovada per unanimitat en el Ple d’agost de l’any passat.