Foc a l'entrada sud de Girona: l'incendi continua actiu i podria col·lapsar alguna coberta

Alerten que encara pot col·lapsar algun tros de coberta perquè l'estructura ha quedat molt malmesa en alguns punts

Redacció

Els Bombers continuen treballant en l'extinció de l'incendi en un concessionari de motos a Girona que es va declarar ahir al vespre. Tot i que les flames s'han donat per controlades a les tres de la matinada, el foc continua actiu. Segons fonts municipals, les flames haurien afectat uns 3.000 metres quadrats, contant l'Escola Tècnica de Girona i el concessionari Basolí. Ambdós negocis han patit molts danys materials, la majoria irreversibles.

Fins a 24 dotacions de bombers van desplaçar-se fins al lloc dels fets dimecres a la nit, mentre que aquest dijous a la tarda encara n’hi havia deu treballant. A hores d’ara encara es desconeixen l’origen i les causes per les quals es va originar el sinistre. Ho investigarà la Unitat d’Incendis Estructurals dels Mossos d’Esquadra.

Poc abans de les cinc de la tarda, un local de restauració ja va poder tenir llum i els bombers van donar el vistiplau per reobrir els locals en comprovar que no hi havia cap dany que pogués perjudicar tant als treballadors com als clients.

Deixen cremar una coberta de forma controlada

Aquest dijous a la tarda també s'ha vist, un altre cop, sortir molt fum del sostre de les naus que conformen l’illa afectada per l’incendi. Els Bombers han explicat que van deixar cremar una coberta de forma controlada perquè a sota hi ha material elèctric sensible que en cas que es llancés molta aigua podria quedar malmès. Fonts del cos d'emergències també han aclarit que es poden continuar veient flamarades des de diversos punts de la ciutat durant tota la nit per aquest motiu.

Col·lapse dels sostres

La gran preocupació dels cossos de seguretat ara mateix es troba al sostre de les naus, ja que les flames estan consumint un material aïllant, que es troba entre dues plaques metàl·liques, cosa que dificulta l'accés dels agents per extingir-lo.

Espectacular Incendi en un concessionari de motos de Girona

Un dels sostres afectats per l'incendi. / Josep Coll

En declaracions als mitjans, Jordi Marquès, el cap de guàrdia de la Regió d'Emergències de Girona, ha explicat que es troben desmuntant el sostre per tal de poder retirar l'aïllant i tallar la continuïtat del foc. Una part d'aquesta zona que encara crema no és accessible des de dalt, ja que hi ha risc de col·lapse, però segons Marqués, no té gaire afectació i no preocupa. L'estructura d'aquestes cobertes ha quedat molt malmesa en alguns punts.

També preocupen uns repetidors de telefonia mòbil que estan a l'interior dels sostres. Ha entrat molta aigua en aquesta zona i, segons ha explicat Marqués, són zones amb tancament interior per baixar la temperatura i han quedat plens d'aigua, amb risc que col·lapsi i es malmetin els repetidors. En un principi s'havia treballat amb la hipòtesi que l'origen de l'incendi fos una antena, però sembla que ja s'ha descartat.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que les estructures dels edificis no perillen, gràcies a fórmules d'evacuació de la calor. Per evitar riscos per als vianants i vehicles, les façanes del carrer Riu Cardener cantonada amb la carretera de Barcelona vindran a abalisar-les per tal que no caiguin. Els arquitectes municipals es troben a la zona per avaluar els danys.

Espectacular Incendi en un concessionari de motos de Girona

La façana del concessionari de motos Basolí. / Grues Pallí

Des de l'Ajuntament s'han posat en contacte amb els propietaris i usuaris de les naus, per tal d'avaluar danys, tot i que encara no es pot accedir a la majoria de locals i no se sap res cert de les possibles afectacions.

Quant a l'Escola Tècnica de Girona, Madrenas ha assegurat que s'han posat a la seva disposició per tal de trobar solucions per poder continuar les classes, que de moment, continuaran de forma telemàtica.

L'escola ha anul·lat aquest dijous les classes i ha anunciat que es posarà en contacte amb les famílies per donar més informació. En un post a Instagram, ha lamentat la "notícia fatal" i que els desperfectes materials "són molt greus", confirmant que les flames han afectat part dels edificis d'ETG Automoció i ETG Business, però que l'edifici d'ETG Racing hauria quedat intacte. En el mateix post, han assegurat que "gairebé 34 anys d'història no s'esborren en un incendi".

D'altra banda, el concessionari de motos Basolí ha agraït també per mitjà de les xarxes socials la tasca dels Bombers que "han treballat per intentar controlar el foc i evitar que afecti a més locals i veïns de la zona".

Pel que fa a la Clínica Girona, situada tot just davant del lloc dels fets, Marta Madrenas, ha assegurat que l'incendi no ha afectat cap usuari ni estructura del centre sanitari, com tampoc als veïns de la zona que encara es troben desallotjats.