«L’Escala s’ha consolidat com un referent literari»

L’afluència de visitants a la Vila del Llibre arriba a xifres d’abans de la pandèmia i omplen gairebé tots els actes

Famílies gaudint d'un dels espectacle infantils de la Vila del Llibre a l'Escala.

Famílies gaudint d'un dels espectacle infantils de la Vila del Llibre a l'Escala. / Ariadna Reche / ACN

Carla Ventura

L’Escala ha estat aquest cap de setmana la primera en acollir la Vila del Llibre d’aquest 2023, una fira literària que serà portada per diferents territoris catalans. Aquesta s’ha tractat de la 5a edició i, segons Enric Bono, director de la xarxa de la Vila del Llibre, ha consolidat el municipi com a «un referent en el mon literari, plena de propostes sorprenents i interessants»

L’organització d’enguany esperava recuperar l’afluència d’abans de la pandèmia, fet que Bono ha confirmat dient que «l'assistència ha estat massiva, hem omplert gairebé tots els actes i creiem que hem tingut una molt bona recuperació de les xifres pre-covid». «Hem tingut un públic molt ampli, no només hi havia gent de l’Escala, també han vingut visitants de l’Empordà i de la Catalunya Nord», afegeix.

«La valoració positiva que es fa d’aquest cap de setmana també ha estat gràcies al bon temps», ha confirmat el director de la Vila del Llibre, ja que aquesta es du a terme a l’exterior i «durant aquesta època de l’any el temps és imprevisible».

Bono assegura que tant editors i autors, com també el públic, «han quedat contents» amb la fira. «A l’Escala solen agradar i funcionar aquest tipus d’activitats culturals, a part de ser necessàries», ha conclòs.