Mor el taxista enamorat de Girona i conductor del «Peugeot de l’Agustí»

Taxista de Sant Narcís i molt conegut a la seva professió, Agustí Puig i Sala va morir dimarts als 88 anys. Va conduir taxis 42 anys i en jubilar-se va explicar que algunes personalitats que havien estat clients li escrivien la seva visió de ciutat en una llibreta

Agustí Puig i Sala, en una imatge de fa 23 anys.

Agustí Puig i Sala, en una imatge de fa 23 anys. / Eddy Kelele / Arxiu DdG

Redacció

Es va jubilar l’any 2000 després de 42 anys conduint un taxi per Girona, la ciutat de la qual n’estava enamorat. Agustí Puig i Sala vivia a Sant Narcís i aquest dimarts va morir als 88 anys. Havia començat a ser taxista de rebot. L’any 1957 va acabar la mili i un company li va dir que a l’empresa on treballava conduint camions que transportaven llet hi havia una vacant. El propietari també tenia taxis i ell va anar-ho combinant inicialment.

Als seus taxis hi van passar personalitats que li exposaven la seva visió de ciutat en una llibreta, com ara Xavier Cugat. El viatge més llarg, uns 5.000 quilòmetres per Europa, li va reportar 32.000 pessetes de l’època (uns 192 euros). Va tenir una vintena de cotxes. Els quatre últims de la marca Peugeot.

Agustí Puig i Sala en una imatge de fa 23 anys.

Agustí Puig i Sala en una imatge de fa 23 anys. / Eddy Kelele / Arxiu DdG

Servei multitasca

Per autopromocionar-se, tunejava el nom de la marca de la part posterior del vehicle amb lletres artesanals perquè s’hi llegís «el Peugeot de l’Agustí». La idea li va proporcionar més fama. A la feina, a part de taxista, s’havia arribat a sentir com un psicòleg, un advocat o, fins i tot, un metge.