L'empresa d'inserció laboral de Càritas Girona gestiona més de 500 tones de residus tèxtils durant el 2022

Ecosol ha instal·lat sensors volumètrics als 150 contenidors de recollida de roba i llibres de la demarcació

Un dels contenidors de recollida de roba d'Ecosol

Un dels contenidors de recollida de roba d'Ecosol / Càritas Girona/ACN

ACN

 L'empresa d'inserció laboral de Càritas Girona, Ecosol, ha gestionat durant el 2022 un total de 521 tones de residus tèxtils. A través del programa de col·laboració de l'entitat amb el grup Inditex, l'empresa s'ha pogut consolidar com a gestora de roba de segona mà. Fruit del suport rebut per part de la Convocatòria – Càritas Moda re, Ecosol ha ampliat la seva capacitat de recollida i gestió de residus tèxtils al llarg dels darrers anys, durant el qual han adquirit deu contenidors nous que han permès arribar a la xifra de 150 arreu de la demarcació.

Davant l'augment de punts de recollida, han implantat sensors als contenidors amb l'objectiu de permetre una millor gestió i eficiència en la recollida de la roba i dels llibres que s'hi dipositen. Aquest nou sistema permet tenir informació en temps real sobre el volum de roba que hi ha a l'interior i, així, definir les rutes de recollida de manera més eficient.

La informació que emeten els sensors es recull en una aplicació que permet recalcular i ajustar les rutes a les necessitats reals, evitant d'aquesta manera enviar vehicles a contenidors que encara tenen espai lliure i garantint que els contenidors plens no acaben desbordats.

Inserció laboral

En relació amb els objectius socials, i segons exposen en un comunicat, la gestió de residus tèxtils ha donat feina durant el 2022 a quatre persones: tres en procés d'inserció i una més d'estructura a Ecosol. Respecte a la cooperativa Avancem Santa Clara, que fa la gestió de la botiga Moda re, tres persones es troben en procés d'inserció i una d'estructura per la gestió de la botiga.

L'any passat també va ser possible reprendre les insercions al mercat laboral ordinari. Set persones en procés d'inserció van rebre ofertes d'ocupació a través de la prospecció laboral feta per l'empresa i l'entitat promotora. Actualment, una d'elles ja ha aconseguit una feina al mercat laboral ordinari.