Aquests són els espais més fotografiats de la ciutat de Girona

No tan sols els turistes es dediquen a immortalitzar la ciutat, ja que els locals, orgullosos del seu municipi, també omplen d'instantànies les xarxes socials

Vídeo: Aquests són els espais més fotografiats de la ciutat de Girona

Adrià Mercader / diarypow

Adrià Mercader / DdG

Girona, gràcies al seu conjunt monumental, arquitectònic, natural i social, és una ciutat molt visitada i, en conseqüència, molt fotografiada. Però no tan sols els forasters es dediquen a immortalitzar-la, ja que els locals, orgullosos del seu municipi, també omplen d'instantànies les xarxes socials. Sense anar més lluny, a Instagram l'etiqueta #Girona acumula milions de publicacions.

Entre tots els retrats de la ciutat hi ha llocs comuns i, aquests, són els racons més fotografiats de Girona.

Pont de les Peixateres Velles

El pont de les Peixateres Velles, situat damunt del riu Onyar, també és conegut com "pont de Ferro" o "pont Eiffel". Va ser construït l'any 1877 i és obra del popular arquitecte francès Gustave Eiffel.

Cases de l'Onyar

Aquests habitatges que donen al riu Onyar destaquen per les seves acolorides façanes. Un dels edificis més populars de tot el conjunt és la Casa Masó, casa natal de l'arquitecte modernista i noucentista Rafael Masó. Els diferents ponts que travessen el riu es converteixen en els millors espais per fotografiar i admirar les cases de l'Onyar.

Escales de Sant Martí

Sens dubte, un dels racons amb més encant de tota la ciutat. Les escales de Sant Martí, situades al cor del Barri Vell, respira història per totes bandes. A més, ha estat escenari de diversos rodatges com la pel·lícula El Perfume: Historia de un asesino o la sèrie Juego de Tronos.

Call jueu

El barri jueu de Girona, anomenat call, és considerat el millor conservat d'Europa. Els seus carrers estrets, humits, grisos i compostos de pedra són un dels espais més visitats de la ciutat. Un lloc que guarda molts secrets i que, alhora, et transporta al passat.

Catedral

La catedral de Girona és tota una icona de la ciutat, ja que la seva alçada la fa visible des de molts indrets. La seva nau gòtica és la més ampla del món amb 23 metres. Sens dubte, els serièfils recordaran les escenes de Juego de Tronos que es van rodar a la seva llarga escalinata.

La Devesa

La Devesa, amb els seus enormes plataners, és un dels espais verds més freqüentats de la ciutat, ja que molts ciutadans hi van a passejar o a fer esport. A més, acull, entre d'altres, el mercat setmanal o les atraccions de les fires per Sant Narcís.