Mor Josep Saguer, exregidor de l'Ajuntament de Girona i exdelegat d'Esports de la Generalitat

"Esportista, mestre jubilat i independentista de soca-rel"

Josep Saguer en una imatge d'arxiu

Josep Saguer en una imatge d'arxiu / Marc Martí Font

Redacció

L'exregidor de l'Ajuntament de Girona entre 2003 i 2005, Josep Saguer Ricart, ha mort aquest dijous als 71 anys, després d'estar uns dies ingressat a l'UCI per un accident amb bicicleta a la zona de Rocacorba.

Saguer, nascut a Cabanelles l’11 de gener de 1952 i mestre de professió, va ser regidor per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) del 2003 al 2005, amb responsabilitats a l’àrea de joventut. Va ser delegat territorial d’esports de la Generalitat a Girona en dues etapes:2003-2006 i 2007-2011.

Aquells qui el coneixien, aquest dijous repetien que ha deixat empremta en el camp de l’educació i l’esport gironí. Considerat un «republicà fins al moll de l’os», multitud de companys de partit ahir van lamentar la seva mort.

En la seva descripció al seu perfil de twitter, Josep Saguer, ja deixava clares les seves tres grans passions:«Mestre jubilat. Amant i practicant de diferents esports. Independentista de soca-rel».

A nivell professional, Saguer va ser director i mestre de l’escola de Font de la Pólvora durant dues dècades. Des d’allà va lluitar en favor de millores per tot el sector molt més enllà de l’àmbit purament educatiu. Va ser delegat sindicat d'USTEC-STEs. Al sector est "el senyor Saguer" era molt conegut i respectat.

Pel que fa a l’àmbit de l’oci, es podria considerar que era un esportista polifacètic. Com a atleta, va fundar l’Agrupació de Fondistes Girona que actualment és l’Atletisme Girona. També era un habitual a la muntanya i sovint anava d’excursió als Pirineus. Com amant del ciclisme feia sortides, últimament amb les bicicletes de gravel. Aquesta passió per l’esport, també la transmetia des de les institucions. Considerat com un servidor de l’esport, tota la tasca que va fer per entitats i clubs de base d’arreu de les comarques gironines van provocar que, precisament aquest dijous, molts recordessin la seva feina al capdavant del servei d’Esports de la Generalitat.

Saguer encara era molt actiu també dins del món polític. Ja no era regidor ni tenia responsabilitats a cap institució però mantenia el compromís amb el partit de la seva vida. De fet, havia estat treballant per confeccionar la llista d’Esquerra de les pròximes eleccions municipals del mes de maig, que encapçalarà Quim Ayats. De fet, estava previst que formés part de la candidatura en els darrers números. Els que són simbòlics però que sempre recauen en persones de pes a dins del partit. La mort inesperada d’una persona que «sumava» i «buscava solucions més que plantejava problemes» ha suposat un xoc molt gran dins del partit.