Aquests són els actes de la Setmana Santa a Girona

Entre tots els actes que se celebren a la ciutat de Girona, destaquen les desfilades dels Manaies i la processó del Divendres Sant

Els Manaies de Girona, durant la processó del Sant Enterrament.

Els Manaies de Girona, durant la processó del Sant Enterrament. / Marc Martí

La ciutat de Girona tornarà a gaudir d'una Setmana Santa amb un programa d'actes que, com cada any, recordaran i recrearan els darrers moments vitals de Jesucrist. Entre totes les propostes de la programació destaquen les desfilades dels Manaies i la processó del Divendres Sant. Aquestes són les dates, horaris i recorreguts dels diferents actes.

Dijous 30 de març - Pregó de Setmana Santa

A les 19.30 h a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya es farà el tradicional pregó que aquest any anirà a càrrec de Xavier Serra Besalú, professor de filosofia i director de l’Institut Salvador Espriu de Salt. La intervenció musical serà a càrrec de Quartet Victòria.

De l'1 al 6 d'abril - Exposanta

La inauguració de l'Exposanta es durà a terme el 31 de març, a les 21.00 h, a l’església de la Mare de Déu dels Dolors. L'horari de visita és d'11.00 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h, a excepció del dia 4 d'abril, que es podrà visitar tan sols al matí.

Diumenge 2 d'abril - Diumenge de Rams

A les 11.00 h, a la Catedral de Girona, se celebrarà la tradicional benedicció de Rams, seguit de la Santa Missa. Aquest dia es commemora l’entrada de Jesús a Jerusalem i es realitza la benedicció dels rams, les palmes i els palmons.

Dimecres 5 d'abril - Entrega del penó

A les 20.00 h, els Manaies desfilaran per la ciutat per fer entrega del penó al pendonista d'honor que, enguany, serà Narcís Reixach.

Divendres 7 d'abril - Processó del Sant Enterrament - Divendres Sant

A les 18.30 h, els Manaies desfilaran per la ciutat per recollir l'estendard entregat a Narcís Reixach, pendonista d'honor d'enguany.

A les 21.00 h des de les escales de la catedral, s'iniciarà la Processó del Sant Enterament que recorrerà pel centre de la ciutat i finalitzarà, pels volts de les 23.00 h, a la mateixa catedral. Hi participen els Manaies i la resta de confraries de la Junta de Confraries de Girona. En cas de pluja se celebrarà un acte a l’interior de la catedral.

Una confraria gironina, durant la processó del Divendres Sant.

Una confraria gironina, durant la processó del Divendres Sant. / Marc Martí

Dissabte 8 d'abril - Concert

A les 11.00 h, la banda musical La Lira de Vilafarnés iniciarà una cercavila que passarà per la Casa de Cultura, la plaça de l’Hospital, la plaça de Pompeu Fabra, la plaça de Catalunya, el carrer de Santa Clara i, finalment, la plaça de la Independència on es realitzarà un concert.