Girona posa en marxa la targeta gratuïta de transport públic per als menors de 17 anys

La T16 beneficia a gairebé 14.500 a nens i joves d'entre 4 i 16 anys, cinc mil més que amb l'actual T12

Dos autobusos entrant al carrer de Santa Eugènia, des de la plaça Marquès de Camps

Dos autobusos entrant al carrer de Santa Eugènia, des de la plaça Marquès de Camps / Marc Martí

Redacció

Girona ha posat en funcionament la nova targeta T16 perquè el transport públic integrat dins la zona tarifària de la ciutat sigui gratuït per als menors de 17 anys residents a Girona. Aquest nou títol, de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona, permet des de dilluns utilizar de forma gratuïta i il·limitada el servei a nens i joves d'entre 4 i 16 anys.

D'aquesta manera, la T16 substitueix a l'actual T12, que només abraçava a aquells infants menors de 12 anys. Per tant, amb aquesta nova targeta beneficiarà a 5.001 joves d'entre 13 i 16 anys. Aquesta xifra, sumada amb la dels nens que ja utilitzaven la T12, farà que el total de nens i joves que es poden beneficiar dels avantatges de la nova targeta sigui de 14.492.

La regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda, detallava que «celebrem les mesures que afavoreixen l'accés al transport públic, en aquest cas beneficiant directament 5000 joves que ara podran pujar al bus de manera gratuïta. D'aquesta manera també avancem en la conscienciació i el foment de bons hàbits entre un perfil d'usuari que volem que s'acostumi a fer servir el bus».