La processó del Divendres Sant de Girona incorpora una nova escena al final del recorregut

Els actes de la Setmana Santa arrencaran el 30 de març amb el pregó inaugural

Diversos membres de la Junta de Confraries de Girona en la presentació dels actes de Setmana Santa a Girona als peus de la catedral.

Diversos membres de la Junta de Confraries de Girona en la presentació dels actes de Setmana Santa a Girona als peus de la catedral. / Ajuntament de Girona

ACN

La Junta de Confraries de Girona incorpora aquest any una nova escena en la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant, 'La Trobada', que es farà al final del recorregut abans que el Crist pugi les escales de la catedral. La idea surt del projecte que van elaborar el 2014 Josep Tarrés, Max Varés i Ramon Boix quan, de forma preliminar a la processó, es trobaven la figura de la Mare de Déu sortint dels Dolors amb la del Crist, sortint de la basílica de Sant Feliu. Ara s'ha recuperat el projecte, però donant-li un espai al final de la processó. Els actes arrencaran el 30 de març amb el pregó inaugural, a càrrec del professor de filosofia i director de l'institut Salvador Espriu de Salt, Xavier Serra.

Un dels grans reclams de la Setmana Santa a Girona són els Manaies, que mantindran les dues sortides habituals. La primera serà el dimecres 5 d'abril a les vuit del vespre per entregar el penó al pendonista d'honor, que serà Narcís Reixach, qui va presidir l'entitat entre el 2010 i el 2020. La segona desfilada es farà dos dies més tard, a dos quarts de set de la tarda per recollir l'estendard i participar en la processó del Sant Enterrament que organitza la Junta de Confraries de Setmana Santa.

A més, en la processó del Sant Enterrament es reservarà un espai per a persones amb mobilitat reduïda a la plaça del Vi. La processó començarà a les nou del vespre a les escales de la catedral de Girona i s'acabarà al mateix lloc sobre les onze de la nit. Hi participaran les dotze confraries que formen la junta gironina.

La programació acabarà el dissabte 8 d'abril, a les 12 h, amb el concert de la banda de música La Lira de Vilafamés, de Castelló de la Plana, a la plaça de la Independència. A les 11 h, la banda comença la cercavila amb un recorregut que passarà per la Casa de Cultura, la plaça de l’Hospital, la plaça de Pompeu Fabra, la plaça de Catalunya, el carrer de Santa Clara i, finalment, la plaça de la Independència.