La família Sunyer i Bover cedeix el seu fons documental a l’Ajuntament de Salt

Els primers documents corresponen a Salvador Sunyer i Aimeric, exalcalde i escriptor

Acte de donació del fons.

Acte de donació del fons. / Redacció

Redacció

La família Sunyer i Bover ha cedit el seu fons documental a l’Ajuntament de Salt a través d’una donació gratuïta i per temps indefinit que s’ha oficialitzat aquest divendres 24 de març amb la signatura de les dues parts implicades. Els primers documents que es traslladaran a l’Arxiu Municipal corresponen a l’exalcalde i escriptor, Salvador Sunyer i Aimeric.

Concretament en aquesta primera donació hi ha correspondència, documents polítics, apunts sobre conferències, memòries de la gestió municipal o referents a l’activitat política com a senador, alcalde o membre del Parlament de Catalunya de Sunyer i Aimeric.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “cal agrair la donació que fa la família Sunyer i Bover perquè estem davant de tota una sèrie de documents que formen part de la història recent del nostre poble i que ara puguin ser conservades, catalogades i consultades a l’Arxiu Municipal és un exercici de memòria històrica molt important”.

Inventari

Un cop el fons es traslladi a l’Arxiu Municipal, durant els propers dies s’iniciarà l’inventari complet així com la seva classificació i tota la resta dels processos que es duen a terme en aquest àmbit. Quan acabi aquest procés, la documentació estarà disponible per a consulta pública.

L'exalcalde de Salt Salvador Sunyer i Aimeric va ser alcalde entre 1983 i 1991. També va ser senador, diputat al Parlament i el 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi. A nivell local, és fill predilecte i cronista oficial de la vila.

A banda de la seva activitat política, havia mantingut sempre una important activitat cultural, cívica, social i sempre en defensa de la llengua catalana. Va escriure més de 640 poemes, va rebre més de 70 premis literaris i va estar vinculat a les entitats de la vila, ja que va ser membre de les Joventuts d'Acció Catòlica, va dirigir l'agrupació Estil i va formar part de la Pastera. A més, des de 1965 va ser professor de català, i com a mestre va formar milers d'alumnes en uns anys en què el català estava perseguit i no es podia estudiar a les escoles.