La Generalitat cedirà a Girona uns espais del complex esportiu del Puig d’en Roca

El consistori vol atendre la petició de les entitats esportives de disposar de més equipaments

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La Direcció General del Patrimoni, del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, està impulsant la constitució d’una concessió administrativa a favor de l’Ajuntament de Girona d’un camp de futbol, una pista poliesportiva i uns vestidors situats al complex esportiu conegut com a Puig d’en Roca. Amb la cessió d’aquestes instal·lacions, fins ara adscrites al departament de Drets Socials, el Govern català donarà resposta a una sol·licitud del consistori gironí per atendre la petició de les entitats esportives de la ciutat de disposar de més equipaments d’aquestes característiques i atendre així la demanda dels veïns i veïnes.

Les instal·lacions, situades dins la finca ubicada al carrer Antoni Varés i Martinell, número 44, formen part del complex de la residència Puig d’en Roca que està adscrit al Departament de Drets Socials. Antigament hi havia hagut precisament exactament també una pista de bàsquet, un camp de futbol, on hi havia jugat la penya Doble Set i uns vestidors. Però es van acabar enderrocant pel mal estat de les instal·lacions.

«Col·laboració institucional»

L’operació s’emmarca en els «principis de col·laboració i cooperació entre administracions, amb l’objectiu de garantir al mateix temps la màxima eficiència en la gestió del recursos i el patrimoni públic», segons va explicar ahir el govern en un comunicat de premsa.

La voluntat de les dues administracions es va fer visible divendres passat amb la visita de l’espai per part de la delegada del Govern de la Generalitat, Laia Cañigueral; el Secretari General de Drets Socials, Oriol Amorós; el Director General de Patrimoni, Josep Maria Aguirre; i les directores dels serveis territorials d’Economia i Hisenda i Drets Socials. Per part del consistori gironí, van participar-hi el vicealcalde, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran.

Enderroc de les antigues instla·lacions, l'agost de l'any passat.

Enderroc de les antigues instal·lacions, l'agost de l'any passat. / ANIOL RESCLOSA

Altres cessions

En aquest sentit, el Govern català ha tancat recentment la cessió d’altres dos immobles a l’Ajuntament gironí. El primer, ubicat a l’avinguda de Sant Narcís, 59, i conegut com a «Xalet Sant Narcís», són uns locals també assignats al departament d’Afers Socials que s’adequaran per convertir-los en centre obert de l’Àrea de Serveis Socials del consistori. Havia estat la seu dels serveis territorials del Departament de Justícia però des de fa molts anys està tancat, mentre s’anaven negociant possibles usos entre les dues administracions.

El segon són uns espais situats a les plantes tercera i quarta d’un immoble patrimonial –no adscrit a cap departament de la Generalitat- al carrer Ultònia 10-12, al barri de l’Eixample, tal com va avançar Diari de Girona. La finalitat és destinar-los a oficines municipals dels serveis econòmics, que ara estan en diferents punts, inclosos espais del Teatre Municipal.

Pacte amb la UdG

També fa molt poc temps el govern català va lligar una tercera cessió, tot i que en aquest cas a la Universitat deGirona (UdG). Es tracta de l’antic edifici propietat de Treball sitat al carrer de l’Església de Sant Miquel, al barri de Palau-sacosta. La UdG preveu destinar a complementar l’activitat acadèmica dels estudiants durant l’etapa universitària,i a serveis de formació per a exalumnes.