Campllong, aparador del món rural en la 39a Fira de Primavera

Més de 12.000 persones van visitar ahir el certamen, que va comptar amb una demostració de tall de troncs, una ruta de tractors antics o un concurs morfològic de vedelles de raça frisona

Meritxell Comas

Meritxell Comas

La 39a edició de la Fira de Primavera de Campllong va convertir ahir el municipi en l’epicentre del món rural gironí. El certamen, que s’allargarà fins avui, ha programat més d’una cinquantena d’activitats per a acostar el sector agrícola als visitants. 

La jornada va arrencar amb la trobada de puntaires, que va congregar una vuitantena de persones vingudes d’arreu de les comarques gironines. Al llarg del dia també es va poder presenciar en directe una demostració de tall de troncs (amb destral australiana, basca i motoserra); una ruta de tractors antics; o un concurs morfològic de vedelles de raça frisona; a més d’un concurs de pintura ràpida; una exhibició de pilots professionals de trial; un concurs de salt d’obstacles a cavall o una exhibició de gossos policia. Al llarg de tot el dia, més de 12.000 persones van visitar el certamen, que també va comptar amb parades d’artesania i estands comercials.

L’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, va posar en valor la implicació dels voluntaris del municipi, un centenar de persones, «que cada any treballen desinteressadament» per fer realitat el certamen. A més, va celebrar la bona acollida de la primera jornada i va destacar que «esperem superar els 30.000 visitants».

La fira, organitzada per l’Ajuntament de Campllong i l’Associació́ de Fires i Festes del municipi, arrencarà avui amb un concurs de treball monogràfic de ramat i gos d’atura català. Al llarg de la jornada, el certamen també ha programat una exhibició de balls country o una cursa de mules. 

Enguany la fira també ha comptat amb una vintena d’exposicions. Entre elles, 'Cent anys de l’obra del cançoner popular de Catalunya', que mostra la recerca i el recull del cançoner de tradició oral realitzat entre els anys 1922 i 1940 en territoris de parla catalana.

Subscriu-te per seguir llegint