Nou centres educatius de Girona participen en el projecte «Apadrinem escultures»

La iniciativa es porta fent a la ciutat des de fa més de vint anys

La cloenda del projecte d'aquest curs.

La cloenda del projecte d'aquest curs. / Ajuntament de Girona

Redacció

Nou centres educatius de Girona han participat durant el present curs escolar en el projecte «Apadrinem escultures». En concret, hi han participat les escoles Migdia, Dalmau Carles, Carme Auguet, Santa Eugènia i Font de l’Abella, a més de l'escola Madrenc de Vilablareix. També ho han fet tres instituts, el Jaume Vicens Vives, el Carles Rahola i el Santiago Sobrequés.

Un representant de cadascun d’aquests centres ha participat aquest matí en l’acte de cloenda de la iniciativa aquest darrer període escolar, acompanyats del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; del regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament, Àdam Bertran; la presidenta d’Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig, i de diversos escultors i escultores.

Les escultures que s’han apadrinat al llarg d’aquest curs han estat Foques, A, B, C, Q, Parella i Llapis, de Francesc Torres Monsó; Els escolars, de Domènec Fita; Nens, de Neus Cutrinas; Font de vida, de Joan Fluvià Mas; A Lluís Companys, de Josep Maria Subirachs; Homenatge al president Josep Irla, de Mercè Riba; Rellotge de sol, de Josep Duixans, Abraçada, de José «Pepe» Noja; V-100, de Rafael Planella; Contra l’invasor, de Miquel Blay; RRRRRRR, d’Edgar Massegú, i Família, d’Emília Xarga.

A Girona, el projecte «Apadrinem escultures» es va iniciar fa més de dues dècades, el curs 2001-2002. En l'actualitat, és un dels prop de quatre-cents recursos educatius que La Caseta - Recursos Educatius de l'Ajuntament de Girona ofereix als centres escolars.