Girona obre una oficina informativa sobre la gestió dels residus i el reciclatge

El nou local, situat al carrer del Carme, farà atenció al públic de dilluns a dissabte en horari de matí i tarda

Una imatge d'arxiu de la posada en marxa dels contenidors intel·ligents l'any 2019.

Una imatge d'arxiu de la posada en marxa dels contenidors intel·ligents l'any 2019. / MARC MARTI

Redacció

L’Ajuntament de Girona ha obert avui una oficina informativa sobre la gestió dels residus i els sistemes de reciclatge. Des d’aquest punt es donarà suport als veïns i veïnes en temes relacionats amb els models de recollida de residus i deixalleria de la ciutat. També serà un punt des d’on difondre bones pràctiques envers el reciclatge.

El nou espai, que rep el nom d’Oficina de Suport a la Gestió de Residus (OSGRE), està situat al número 123 del carrer del Carme. Està obert de dilluns a dissabte, excepte festius, d’11 a 14 h i de 16 a 20 h. 

Aquest local d'atenció al públic compta amb personal amb formació i experiència en l'educació i la sensibilització ambiental. Està destinat a informar, ajudar i resoldre dubtes a la ciutadania sobre el reciclatge, i alhora se subministrà a les persones usuàries el material necessari per utilitzar els serveis de recollida i deixalleria, com per exemple els cubells i les targetes per obrir els contenidors intel·ligents.

Durant els pròxims mesos, coincidint amb l'inici de les campanyes d'informació i implementació dels nous models de recollida a la ciutat de Girona, es preveu la posada en marxa de fins a dues OSGRE més. Aquestes estaran situades als locals del número 7 del carrer d’Antoni Varés i Martinell, al barri de Fontajau, i al número 12 del carrer de Santiago Rusiñol, al barri de Sant Narcís. D'aquesta manera es disposarà d'una xarxa de locals d'atenció a la ciutadania en matèria de residus distribuïda per la ciutat.