Diari de Girona

Diari de Girona

Girona aprova el nou preu per fer la vorera panoràmica entre Torre Gironella i les Pedreres

S’ha augmentat el pressupost uns 115.000 euros, fins als 430.000 euros, i es preveu crear al marge esquerra de la pujada de la Torre d’Alfons XI uForma part dels pressupostos participats de 2017 i 2018

Imatge virtual de la vorera que es construirà per connectar els dos barris. Ajuntament de Girona

Fil a l’agulla per la creació de la vorera panoràmica que unirà els barris de Torre Gironella i les Pedreres. L’Ajuntament de Girona va aprovar, en la darrera Junta de Govern Local celebrada aquest divendres, el projecte de creació d’una vorera d’accés per connectar els barris de Torre Gironella i Les Pedreres, una de les propostes realitzades pel veïnat en el marc dels pressupostos participats del 2017 i 2018. 

L’objectiu és unir els dos barris de forma segura. El projecte s’ha hagut de revisar pel l’augment dels preus dels materials fruit de la inflació, tal com ha passat en altres projectes urbanístics recents. Ara el projecte, que té un cost de 430.052,05 euros (IVA inclòs), se sotmetrà a informació pública per després aprovar-lo definitivament i treure a licitació les actuacions.  

Quan es va aprovar per primera vegada, el mes de març de fa dos anys, el pressupost general de les obres de la vorera era de 314.472,71 euros (IVA Inclòs). La redacció del projecte ha anat a càrrec de l’empresa Tecplan Enginyeria i Urbanisme.

Les obres consistiran en la construcció d’una vorera al marge esquerre en el sentit ascendent de la pujada de la Torre d’Alfons XII. Així mateix, es preveu l’ampliació de la calçada en alguna corba. També està previst soterrar la xarxa d’enllumenat públic i se substituirà la canonada de fibrociment de la xarxa d’aigua potable. A més a més, s’instal·larà nou mobiliari urbà i s’aplicarà una senyalització adequada. D’aquesta manera, es pretén rebaixar la velocitat dels vehicles que hi circulen.  

Intervenció «atractiva»

La proposta presenta una intervenció «singular i original» que, segons l’Ajuntament, resol de forma atractiva tots els aspectes que demanava l’encàrrec. «La solució proposada fa compatible la creació d’un espai urbà de qualitat per a les persones vianants, la circulació de vehicles i el transport urbà, complint amb tots els requisits d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques», va afirmar el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, quan es va fer públic el projecte l’any 2021. 

Un cop aprovat el projecte, tot seguit es podran treure a licitació les obres per escollir l’empresa que pugui fer els treballs d’entre les ofertes que es presentin. 

Compartir l'article

stats