Girona lliura els premis escolars dels concursos de promoció de la lectura i l'escriptura

Més de mil nens i nenes han assistit a l’acte realitzat al Palau de Congressos

Redacció

Més de mil nens i nenes de les escoles de Girona han assistit aquest dilluns al lliurament dels premis de promoció de la lectura i l’escriptura. Es tracta dels concursos de Punts de Llibre, de Recomanacions Literàries i els Jocs Florals i Literaris de Primària, organitzats per l’Ajuntament de Girona i que s’han portat a terme al Palau de Congressos.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha estat l’encarregada del lliurament dels guardons a les obres guanyadores. Com acompanyament de l'acte, l'alumnat de l'escola Santa Eugènia, a través del projecte Montsalvatge, ha interpretat diferents peces amb els grups de guitarra, flauta i xilòfon, i han conclòs l’actuació amb una interpretació conjunta de tots els grups d’instruments.

En el concurs de Punts de Llibre s’ha valorat especialment que les creacions s’inspirin en l’obra de Pablo Picasso, atès que aquest 2023 fa 50 anys de la seva mort. Un total de 16 centres d'educació primària de la ciutat hi han participat i s'hi han presentat 439 punts, després d’una selecció prèvia feta a cada centre. Dels tres primers premis se n'han editat 4.600 punts que es repartiran des de les biblioteques de Girona.  

Les persones guanyadores de cicle inicial han estat A. Bataller, de l’escola Marta Mata, amb el primer premi; N. Cortés, de l’escola Marta Mata, amb el segon premi, i J. P. Vaquero, de l’escola Migdia, amb el tercer premi. Pel que fa a cicle mitjà, D. S. Touray, de l'escola Marta Mata, ha obtingut el primer premi; G. Silva, de l’escola Àgora, el segon, i C. Ramírez, de l'escola Domeny, el tercer. I, finalment, el primer premi de cicle superior ha estat per a L. Romero, de l'escola Domeny; el segon per a O. Bugallo, de l'escola Cassià Costal, i el tercer per a J. Chen, de l'escola Montfalgars.

La segona edició del Concurs de Recomanacions Literàries ha comptat amb dues categories: Faixa de Llibre i Videorecomanacions. En la primera categoria, el primer premi ha estat per a V. Rameau, de l'escola Domeny; el segon per a L. Ramírez, de l'escola Marta Mata, i el tercer per a G. Ribas, de l'escola Annexa. Pel que fa a les Videorecomanacions, C. Vaquero, de l'escola Migdia, ha obtingut el primer guardó; E. Martí, de l'escola Verd, el segon i I. Muñoz, de l'escola Montfalgars, el tercer.

Pel que fa als Jocs Florals i Literaris de Primària, s'han presentat 272 composicions de 18 centres educatius de la ciutat. Cal destacar aquest any el tema de prosa era lliure.

Les persones guanyadores de cicle inicial han estat A. Salmeron, de l’escola Marta Mata; A. Casteyó, de l’escola Migdia; A. Cortegana i M. Thió, de l’escola Verd; N. Bosch, de l’escola Dr. Masmitjà, i A. González, de l’escola FEDAC Sant Narcís.

En cicle mitjà, la Flor Natural ha estat per a S. Vergés, de l'escola Marta Mata; l'Englantina ha estat per a C. Solà, de l'escola FEDAC Sant Narcís, i la Viola ha estat per a I. Hurtado, de l'escola Domeny. En prosa les persones guanyadores han estat H. Rey, de l'escola Vedruna (1r premi); M. I. Álvarez de l'escola Cassià Costal (2n premi) i F. Creixans, de l’escola Montfalgars, i K. Rodriguez, de l’escola Cassià Costal (3r premi).

Per últim, en cicle superior, la Flor Natural ha estat per a M. Chi, de l'escola FEDAC Sant Narcís; l'Englantina ha esta per a E. Martí, de l'escola Verd, i la Viola ha estat per a E. Batlle, de l'escola Migdia. En prosa les persones guanyadores han estat E. Batlle, de l'escola Migdia (1r premi), M. Molero, de l'escola Vedruna (2n premi) i L. Noguera, de l'escola Pla de Girona (3r premi).

El jurat, que premia les obres dels tres concursos, està format per un ampli ventall de persones relacionades amb l'educació; les biblioteques; el món cultural, artístic i literari de la ciutat; la Universitat de Girona, i els Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya.