Salt repara la font del passeig Ciutat de Girona

Es tracta d’una de les intervencions per celebrar els actes dels 40 anys de la independència de la vila

La font, remodelada, aquesta tarda.

La font, remodelada, aquesta tarda. / MARC MARTI FONT

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Salt ha acabat recentment les obres de remodelació de la font del Passeig Ciutat de Girona. Es tracta d’unes de les accions previstes dins la celebració dels quaranta anys de la independència de Salt i, a part de la necessitat de la intervenció d’aquest element, també té un component simbòlic.

Es va inaugurar el 1985 i està estretament relacionada amb el decret d’independència municipal. La font va voler ser una mostra de bon veïnatge de la separació de Girona i Salt. Salt va posar el nom del passeig a la ciutat veïna de qui s’havia separat (Passeig Ciutat de Girona) i Girona va pagar l’escultura de Santiago Planella que hi ha a l’estructura i que representa l’amistat, a través del mite de Filemó i Baucis. Eren els habitants d’una ciutat grega que van acollir uns pelegrins i van compartir amb ells la seva modesta casa. Els pelegrins eren Júpiter i Mercuri i els van salvar de la inundació que va arrasar el poble.

L’aigua de la font representaria la inundació de les cases dels veïns egoistes, segons explica l’arxiu municipal de Salt. La parella va obtenir, a més, el do de la reencarnació, en forma de casa i d’arbre, que és el que mostra l’obra.

Una altra imatge de la font, remodelada.

Una altra imatge de la font, remodelada. / MARC MARTI FONT