Madrenas (Junts) i Lamuà (PSC) es perfilen com a caps de llista al Congrés

Els independentistes iniciaran aviat el procés de primàries i l’actual diputat socialista té «ganes de repetir»

Marta Madrenas durant un ple municipal de Girona.

Marta Madrenas durant un ple municipal de Girona. / MARC MARTI FONT

Redacció

Els partits polítics catalans comencen a prémer l’accelerador de cara a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat. Fonts properes a Marta Madrenas confirmen que l’encara alcaldessa de Girona vol presentar-se a un procés de primàries de Junts que s’iniciarà aviat i que serà breu. A finals d’aquesta setmana es podria obrir ja el procés per presentar candidatures i la votació interna es faria la setmana vinent mateix. Junts va obtenir dos representants gironins a Madrid: Mariona Illamola i Sergi Miquel, sí bé aquest segon ara parla en nom del PDeCAT.

Mentrestant, l’actual diputat del PSC Marc Lamuà ha admès a Diari de Girona que «té ganes de repetir» com a cap de llista socialista i que es «proposarà» per si el partit considera oportú que torni a encapçalar la candidatura. Els socialistes tenen en Lamuà, lúnic representant al Congrés per Girona.

Per part d’ERC, encara no s’ha previst el calendari per escollir la llista per anar a Madrid. Durant l’actual mandat, els republicans gironins han tingut dos representants a la capital espanyola: Montse Bassa i Joan Maragall. La sisena diputada gironina és Laura López, d’En Comú Podem.

En aquests comicis també s’hauran d’escollir els quatre senadors gironins. Actualment, n’hi ha dos d’ERC i dos de Junts.

Subscriu-te per seguir llegint