La nova residència d’estudiants a prop de les hortes tindrà sis plantes i 156 habitacions

La construcció de l'edifici, amb una alçada com la residència per a gent gran del costat, té un pressupost que supera els 8,8 milions

El solar on ja ha començat el moviment de terres per aixecar-hi una residència.

El solar on ja ha començat el moviment de terres per aixecar-hi una residència. / ANIOL RESCLOSA

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La promotora Celtic II Management ha començat les obres per aixecar un nou edifici a tocar de les hortes de Santa Eugènia, a l’avinguda Josep Tarradellas. Es tracta de la darrera parcel·la lliure entre el col·legi Maristes i el palau de Fires i s’hi preveu construir una nova residència d’estudiants, tal com va avançar Diari de Girona fa uns mesos. Fa prop d’un any, els nous propietaris de la finca van tancar el terreny per evitar que hi aparquessin cotxes ja que fins aleshores hi estacionaven vehicles. Recentment, diverses màquines treballen al solar. El pressupost estimat és de 8,8 milions d’euros. L’empresa té la seu a Madrid i es va constituir a finals de l’any 2021.

La nova residència tindrà un total de 156 habitacions en un edifici que tindrà una planta subterrània, una planta baixa i sis plantes pis. A les sis plantes pis és on s’hi preveuen les cambres, cadascuna amb una cuina i bany. L’alçada serà la mateixa que la residència per a la gent gran que hi a prop. A la planta subterrània hi haurà espais comunitaris per als estudiants i a la planta baixa hi haurà un gimnàs també per als residents però també hi haurà un espai amb ús per definir, que podria acabar amb un ús comercial. En el projecte també s’hi contemplen entre 30 i 50 places d’aparcament per als usuaris de l’equipament.

Tot desenvolupat

Tota la zona es coneix com a Parador del Güell i hi ha diversos supermercats, establiments de menjar ràpid i una residència per la gent gran. Tot aquest sector, entre les hortes, l’avinguda Josep Tarradellas i l’escola Maristes formava part, antigament, de les hortes de Santa Eugènia. Fruit de la reordenació de tota la zona es va permetre construir en tres grans parcel·les, les més properes a la carretera, amb un seguit de condicions sobre els usos possibles i el màxim de superfície de construcció possible. Inicialment, el pla general no hi permetia usos comercials i durant diversos anys els tres solars van quedar en estat d’abandonament. Finalment, es va fer una modificació per desencallar la situació. Amb el canvi urbanístic es permeti la possibilitat d’ubicar-hi establiments de venda d’aliments i restaurants, a més dels ja previstos inicialment com ara hotels, un edifici d’oficines, un hotel, centres de culte, residències d’estudiants o geriàtrics.

Amb la modificació, l’any 2015, va obrir una botiga de l’empresa de menjar ràpid Mc Donald’s i un supermercat de la cadena Lidl a la peça més propera a l’escola. En un lateral de la parcel·la del mig s’hi va obrir un supermercat de la marca Aldi, mentre que la resta de la parcel·la -que és on ara s’hi està construint la residència d’estudiants- va quedar com un solar lliure on hi aparcava un centenar de vehicles a diari. A la parcel·la més allunyada del col·legi s’hi va acabar obrint un Burger King, un local de productes de la llar de la firma MiCasa i es va aixecar una residència per a la gent gran. Aquest geriàtric també és de sis plantes.

Beques per a Siresa Campus

L’Ajuntament de Girona ha obert una nova convocatòria de beques d’ajuda a l’allotjament universitari a les residències d’estudiants de Girona i Barcelona de l’empresa Siresa Campus. Els ajuts cobreixen part de les despeses de l’allotjament durant el període acadèmic del curs 2023-2024.

Concretament, s’ofereixen dues beques per a l’allotjament universitari a la residència de Girona de la qual Siresa és titular d’una concessió administrativa per a la seva explotació i tres beques per la residència que l’empresa gestiona al centre de Barcelona.

La informació més específica es pot consultar a la web de l’Ajuntament o contactant amb L’Estació Espai Jove.

Subscriu-te per seguir llegint