Els Bombers segueixen treballant en l'extinció del foc de les naus d’un fabricant de bicis a Vilablareix

El sostre de les naus ha cedit i sota la runa encara hi ha material inflamable com ara pneumàtics

Redacció / ACN

Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant en l'extinció del foc que es va produir ahir a la nit dues naus industrials del fabricant de bicicletes Megamo al carrer Mosquerola de Vilablareix.

Tot i que els Bombers van donar per estabilitzat l'incendi poc abans de la una de la matinada, aquest migdia seguien treballant al lloc dels fets amb sis dotacions. Després de cedir el sostre del complex per la virulència de les flames, sota la runa encara hi ha material inflamable com ara pneumàtics.

El foc es va iniciar poc abans de les nou del vespre i es va desenvolupar ràpidament. Una trentena de dotacions de Bombers va treballar en l’extinció de les flames que van adoptar una estratègia defensiva per evitar que les flames s’escampessin a les estructures adjacents. El cos d'emergències va donar per estabilitzat l'incendi poc abans de la una de la matinada.

Un incendi destrossa una fàbrica de bicicletes i patinets a Vilablareix

Un incendi destrossa una fàbrica de bicicletes i patinets a Vilablareix / Marc Martí

A banda dels efectius d’extinció, en l’incendi hi van treballar membres del Grup de Riscos Tecnològics, del Grup d’Estructures Col·lapsades i del Grup Operatiu de Suport. 

La columna de fum que va provocar l’incendi era visible des de diversos quilòmetres de distància. El telèfon d’emergències 112 va rebre desenes de trucades alertant del foc. 

Protecció Civil va activar una prealerta i va recomanar que aquelles persones que notessin molèsties pel fum que es quedessin a casa i tanquessin portes, finestres i aparells de ventilació.

Megamo és una companyia gironina que ha experimentat un gran creixement els últims anys. Fundada l’any 1987, l’estiu de 2021 va inaugurar una nova seu a Girona amb 4.000 metres quadrats. Des dels seus inicis, la marca es va especialitzar en el ciclisme de competició i a nivell esportiu amateur. Fa dos anys, exportava els seus productes a una quinzena de països.

Aquest és el segon gran incendi que afecta empreses de l’àrea urbana de Girona els últims mesos. A principis de març, un foc va calcinar les instal·lacions d’ETG i de Bassolí a l’entrada sud de Girona.

Vídeo: L'incendi a l'entrada sud de Girona ha cremat més de 6.000 metres quadrats

ACN