Propietaris sense llum, aigua i gas per uns ocupes al pis del costat a Girona

Les companyies tallen indiscriminadament els subministraments de tot l’edifici situat al número 6 del carrer Universitat de Cervera uSis famílies al corrent de pagament s’han quedat sense aquests serveis bàsics, mentre que hi ha 18 immobles ocupats

La Policia Municipal va acudir dijous al lloc dels fets amb els tècnics de les companyies.

La Policia Municipal va acudir dijous al lloc dels fets amb els tècnics de les companyies. / MARC MARTI FONT

Josep Coll

Josep Coll

Els propietaris que viuen a l’edifici situat al número 6 del carrer Universitat de Cervera de Girona es queixen del tall de subministraments que es va produir a l’edifici per fer pressió a les persones que viuen allà en situació d’ocupació il·legal. Això, però, ha afectat de ple als sis propietaris que estan al corrent de pagament de llum, aigua i gas. Un d’aquests s’ha posat amb Diari de Girona i ha explicat que porten ja uns dies sense llum, gas ni aigua i que això «ens impedeix viure».

L’afectat, que vol mantenir l’anonimat, diu que cap de les persones que viuen a l’immoble en situació d’ocupació «són vulnerables». El contrari, denuncia que en els pisos ocupats, calcula que són divuit, «hi ha plantes de marihuana» i que «es venen drogues». En canvi, tres de les famílies propietàries sí que viuen amb mainada a casa. Un dels nens té només quatre mesos, mentre que els altres tenen tres i sis anys.

No és la primera vegada que tallen els subministraments als pisos ocupats. Ho han fet en anteriors ocasions quan els tècnics de les companyies anaven a l’immoble i tallaven els subministraments dels pisos que no pagaven, deixant que els propietaris al corrent de pagament poguessin fer vida normal. «Després d’uns quants dies es tornaven a reenganxar», afirma la persona denunciant i, per això, després de moltes queixes dels propietaris i anar i venir entre trucades i cartes a diferents institucions, dijous passat, tècnics acompanyats per la Policia Municipal, van tallar per complet la llum, el gas i l’electricitat de l’immoble. Sense excepció, tant pels pisos ocupats com els que són de propietat i estan al corrent.

«No ens han dit quan ens tornaran la llum», lamenta la persona afectada. Tot això ha provocat que molt menjar se’ls fes malbé i, a part, tampoc poden cobrir les necessitats bàsiques com cuinar o dutxar-se. «És una mesura per fer pressió i que els ocupes marxin perquè tornin a posar els subministraments», explica, però mentrestant són els propietaris que en paguen les conseqüències. «Ara l’edifici és com si estigués abandonat», apunta la persona afectada.

La verdura d'un dels propietaris que es va fer malbé a causa dels talls de llum.

La verdura d'un dels propietaris que es va fer malbé a causa dels talls de llum.

10 anys amb pisos ocupats

La persona que ha denunciat els fets explica que fa una mica més de set anys que viu en aquest bloc de pisos i «sempre he vist com els ocupes obren el pis i pugen i baixen escales tot el dia». De fet, li han comentat els altres propietaris que fa més temps que hi viuen, que fa uns deu anys que l’edifici té pisos ocupats. Sempre amb les mateixes condicions de «vendre marihuana i droga».

Fa deu anys que l’edifici pateix ocupacions il·legals i per això abans ja s’havien fet alguns desallotjaments

Això ja ha provocat que els Mossos d’Esquadra o la Policia Municipal hi anessin alguna vegada. Fins i tot, «s’han fet desallotjaments», però un cop el pis queda buit es torna a ocupar i, el que normalment passa, és que «s’intercanvien els pisos entre ells». La persona afectada també diu que quan els agents van allà «els ocupes ja saben que vindran» i «porten amics o familiars amb nens per fer veure que estan en una situació vulnerable». 

Ja hi ha hagut desallotjaments i intervencions policials a l’edifici ubicat al barri de Sant Pau, però ara els propietaris reclamen «ens tornin els subministraments per poder continuar fent vida normal». De moment, no hi ha data prevista, mentre que l’Ajuntament de Girona no ha donat informació sobre el tema tot i la presència de la Policia Municipal.

Subscriu-te per seguir llegint