Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dijous 1 de juny a dues dones com a presumptes autores d'un delicte menys greu de furt.

Agents de paisà van detectar dues dones amb actitud sospitosa prop de la zona comercial de l'Eixample de Girona: controlaven diverses persones que passejaven i compraven pel carrer. Els agents van sospitar que podrien estar intentant cometre un furt pel mètode conegut com l’abraçada o teletubbie, que consisteix a cridar l’atenció normalment de persones grans a qui distreuen i aprofiten, amb gran habilitat, per sostreure joies sense que se n’adonin.

En un moment, van veure com les dues dones entraven i sortien de botigues buscant possibles víctimes fins que una d'elles es va acostar a una clienta, que no els va fer cas i va marxar.

Els Mossos van fer un seguiment fins que no van tenir cap dubte que la intenció era cometre un furt. Quan van veure que dins un establiment, intentaven treure-li el rellotge del canell a una dona, les van detenir, frustrant el furt del rellotge, valorat en 3.000 €.

Les detingudes, amb antecedents per fets similars, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.