Girona és una ciutat de rius. De quatre, concretament: l'Onyar, el Ter, el Güell i el Galligants. Això la converteix, en conseqüència, en una ciutat de ponts. El riu Onyar, que travessa part de la ciutat de sud a nord, en té més d'una desena i gaudeix, alhora, d'albergar els més icònics.

Aquests són alguns dels ponts més populars que travessen l'Onyar a la ciutat de Girona

El pont de l'alferes Huarte

En l'actualitat, és una passera per a vianants, però durant el segle passat pel pont hi circulaven també vehicles. Molt relacionat amb actes populars com l'inici de la cavalcada dels Reis d'Orient, des d'ell es pot accedir al Mercat del Lleó.

El pont de Pedra

Des del pont de Pedra es pot captar una de les millors postals de Girona: les cases sobre l'Onyar, en primer terme; i Sant Fèlix i la catedral, al fons.

El pont de les Peixateries velles

També conegut com a pont de Ferro, va ser obra del popular arquitecte francès Gustave Eiffel. Dels diversos ponts que travessen l'Onyar, és un dels més icònics i, en conseqüència, un dels més fotografiats.

El pont de Sant Agustí

Abans de l'actual pont construït amb formigó, al mateix indret en va existir un de fusta i un de metall. Aquesta passera connecta dos espais ben concorreguts: el carrer de l'Argenteria i la plaça Independència.

El pont d'en Gómez o de la princesa

La seva esvelta estructura amb l'attrezzo de les acolorides façanes de les cases sobre l'Onyar, fan d'aquest pont un dels espais més romàntics de la ciutat.

El pont de Sant Feliu

Molts dels turistes que arriben a Girona de visita, troben en aquest pont la porta d'entrada al Barri Vell. De construcció contemporània (1995), a un dels seus extrems es troba la popular escultura del Cul de la Lleona.