La secció quarta de l’Audiència de Girona ha jutjat un assessor acusat d’estafar 56.000 euros a un home a Girona prometent-li falsos beneficis en inversions a curt termini. Segons la fiscalia, que li demana 3 anys de presó per un delicte d’estafa, l’acusat va valdre’s de la relació de confiança que hi havia per fer-li fer diversos ingressos a la víctima entre 2016 i 2019 a comptes personals amb els quals iniciaria inversions amb les quals obtindria beneficis. L’acusació sosté que «mai es van produir» i que no s’han documentat. També assegura que mai va alertar dels riscos que suposaven aquestes inversions. La víctima va ingressar-li uns 56.000 euros, dels quals només en va veure retornats 5.000.

L’acusat, en canvi, assegura que la situació econòmica durant la pandèmia de la covid va impedir poder tornar la rendibilitat de les inversions i que va informar degudament la víctima dels riscos. D’altra banda, fa unes setmanes va firmar davant el notari un reconeixement de deute on es compromet a tornar-li els diners en el termini de 10 anys.

L’acusació pública, de forma alternativa, demana una condemna de 3 anys per apropiació indeguda, i que s’indemnitzi la víctima amb la quantitat estafada.