Una vintena d’actes per a joves i una trentena de ponents a la Setmana del Talent a Girona

Del 8 al 13 de juny, la ciutat acollirà diversos esdeveniments amb l’objectiu de retenir el talent i potenciar les iniciatives de joves que busquen tenir un impacte positiu a la comunitat

 

L'esdeveniment, impulsat per la Fundació Princesa de Girona, compta amb la col·laboració d’una vintena d’entitats que participen activament de la programació

Imatge promocional de la Setmana del Talent.

Imatge promocional de la Setmana del Talent. / FPDEGI

Redacció

La Setmana del Talent, impulsada per la Fundació Princesa de Girona, arriba a la capital gironina amb xerrades inspiradores i tallers sobre educació, esport, benestar, tecnologia i impacte social. Des des de demà i fins el 13 de juny, la ciutat acollirà diversos esdeveniments adreçats a joves d’entre 16 i 30 anys amb l’objectiu de retenir el talent i potenciar les iniciatives de joves que busquen tenir un impacte positiu a la comunitat.

La Setmana del Talent promou noves oportunitats de creixement personal i professional amb una vintena d’activitats i més de 30 ponents. A més, en aquesta edició de la Setmana del Talent es promouran de manera transversal els valors pedagògics de l’esport pel desenvolupament professional i personal dels joves. La Jornada de Celebració de l’Aprenentatge, estrenarà demà el cartell d’activitats de la setmana el proper dijous que servirà per a graduar la promoció d’enguany del programa d’innovació educativa «Generació docents». A la trobada, on es compartiran les experiències dels joves docents participants en aquesta promoció, es dedicarà espai a reflexionar sobre els reptes i compromisos futurs de la comunitat docent. En el decurs de la jornada tindrà lloc la reunió del jurat per determinar l’escola seleccionada com a guanyadora del Premi Princesa de Girona Escola de l’Any 2022, que reconeix centres educatius que s’hagin convertit en referents de l’educació transformadora i creativa que la societat necessita i que han trencat motlles i descobert camins cap a l’excel·lència educativa.  

Els valors de l’esport en l’emprenedoria

Compromís, comunicació, treball en equip, resiliència i esforç són alguns dels valors clau en l’educació però n’hi ha d’altres que els joves docents descobriran a l’acte “Equació Talent”, dijous 8 de juny a la tarda, a través del testimoni de dos esportistes que destaquen tant pel seu palmarès com per les seva trajectòria vital: Álvaro Galán, esportista paralímpic, seleccionador als Jocs Olímpics de Beijing, llicenciat en Psicologia i consultor de nombroses entitats públiques i privades relacionades amb el tercer sector i Forest Bakker, campió del món de kitesurf i fundador i CEO de LightBros, una de les agències de comunicació de més gran impacte en el món dels esports i la música, amb clients com Imagine Dragons o Black Eyed Peas.

 L’emprenedoria, la tecnologia i l’esport centraran també la xerrada programada per dilluns 12 de juny al matí sota el títol “Startups, emprenedoria i esport”, on Jou Esparraguera, CEO de WOW Startups, compartirà la seva visió sobre l’apassionant món de les start-ups i farà una mirada al futur d’aquest ecosistema a Girona. A la jornada es donaran a conèixer dues destacades empreses emergents del sector, ATHOS i Union Avatars, que presentaran els seus projectes i exposaran les lliçons apreses en el seu desenvolupament. A més, tindrà lloc un debat dedicat a les perspectives sobre l’emprenedoria i l’esport on hi participaran, entre altres, Joan Ozón, entrenador d’elit (ATP) – coach i gestor esportiu; Emili Taixés, CEO d’ATHOS; Marcel Zamora, Medalla de plata Campionat Mundial de Duatló (2005).

La mateixa tarda de dijous, el CEO d’Imagine Creativity Center, Xavier Verdaguer, liderarà una sessió anomenada "Oportunitats en emprenedoria i esport" en la qual hi participaran els emprenedors i professionals del sector Oriol Serra, director de Catalan Sports Cluster; Xavier Güell, cofundador de l’agència de màrqueting esportiu Athletic Affair; Diana Ballart, fundadora i CEO de The Smart Lollipop i Joan Ozón, cofundador i director de Serveis Globals de Next Level, que debatran sobre els reptes i les oportunitats per poder emprendre a Girona i/o en el món de l’esport. Prèviament a la sessió s’haurà portat a terme el programa d’innovació esportiva “Girona Sportech Callenge”, ideat per aprendre o perfeccionar les habilitats d’emprenedoria a través de webinars i mentories personalitzades que culmina amb la realització de dos reptes concrets. Durant la sessió del dia 12 es donaran a conèixer els millors projectes d’aquest Challenge que va començar el passat 25 de maig.

Assignatura Empatia

El proper dijous i divendres, tindrà lloc el taller del projecte “Assignatura Empatia”, desenvolupat per Samsung, amb el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, amb l’objectiu de lluitar contra l’assetjament escolar a través de la tecnologia. Mitjançant l’ús d’ulleres de realitat virtual, els escolars viuran una situació d’assetjament en primera persona, fent-los reflexionar sobre aquest tema. El vídeo immersiu informa als nens i nenes sobre què és l’assetjament escolar i els ajuda a identificar i evitar els casos de bullying. L’experiència de formació ve acompanyada d’indicacions i pautes que els joves poden seguir per resoldre aquestes situacions. 

 

El divendres 9 de Juny, la Setmana del Talent permetrà als assistents conèixer el testimoni de joves que, a través de diferents projectes, tenen la voluntat de millorar la societat a través de l’educació. Mohamed El Amrani, Premi Princesa de Girona 2014, oferirà una sessió inspiradora on compartirà el projecte MOODS que estan desenvolupant des de l’Entitat Azahara que presideix: Un joc de cartes contra els discursos d'odi i els extremismes a favor de la tolerància i la inclusió.

Conferència Importa

El mateix dia, Ousman Umar - Fundador de NASCO Feeding Minds i Premi Princesa de Girona 2021 - serà el protagonista de la Conferència Importa. Des de fa 16 anys, la Fundació Lo Que De Verdad Importa organitza congressos per joves amb l’objectiu de fer-los reflexionar a través d’històries reals.

En aquesta sessió, coneixerem de primera mà la història d’Ousman Umar, que va arribar a Espanya després de recórrer cinc anys a peu diversos països i més de 21.000 quilòmetres. És el fundador de NASCO Feeding Minds, una ONG des d’on es desenvolupen projectes educatius i aules informàtiques en zones rurals d’Àfrica, i que pretén fer visibles els problemes de la immigració i proposa la formació en noves tecnologies com la millor sortida de la pobresa. 

La música com a eina educativa

Al llarg de la setmana, diverses escoles de les comarques de Girona i Barcelona acolliran concerts pop del programa AmplificARTE, l’innovador projecte educatiu impulsat pel Lab d’educació de «Generació docents» de la Fundació Princesa de Girona i el segell discogràfic “Art House Academy” que utilitza la música com a eina pel desenvolupament personal, benestar emocional i impuls de la cultura musical, a través d’un programa educatiu digital per desenvolupar-lo a les aules i una sèrie de concerts pedagògics.

En aquesta ocasió, els escolars coneixeran AmplificARTE a través de l’actuació dels joves cantants Teo Book i Riza Godoy que interpretaran algunes de les cançons com “Esperanza” o “En otra vida” que conformen part del repertori que els alumnes treballen a les aules i a través dels quals analitzen la solitud, l'amor, la preocupació pel medi ambient o la pèrdua d'un ésser estimat. Avui dimecres, en el marc dels actes previs a la Setmana del Talent, es durà a terme el primer dels nou concerts previstos a Girona i Barcelona, en un entorn únic, a les instal·lacions del centre educatiu La Granja, al Parc Natural del Montseny.

Finals de la Copa Cód¡Go

Un taller sobre Ciberseguretat obrirà els actes de celebració, el cap de setmana, de la Copa Cód¡Go, competició adreçada a joves amb coneixements de programació, les semifinals de la qual s’han fet online. La gran final, reunirà 23 participants de 5 comunitats i tindrà lloc a Barcelona el cap de setmana del 10 i 11 de juny. Aquest projecte es desenvolupa en col·laboració amb Fundació Banc Sabadell i Campus 42 de Fundació Telefònica.

  

Fòrum de desenvolupament de Talent

El dimarts 13 serà el torn del Fòrum de desenvolupament de Talent: “Eines per a una vida millor” , una sessió dedicada a l’autoconeixement i al desenvolupament personal, on es donaran a conèixer eines pràctiques per viure una vida més plena. "El poder del Mindfulness”, “Habilitats de Coaching: Claus per dissenyar la nostra millor versió” o la ponència "Futur, Innovació i Ocupació", són algunes de les propostes destacades del darrer dia de la Setmana del Talent. El mateix dia, U4IMPACT, juntament amb la Fundació Princesa de Girona i en col·laboració amb MadBlue presentaran algunes de les claus de l'Informe Innovació i Talent amb propòsit a les empreses 2023, que es troba en fase de desenvolupament i que té per objectiu estudiar la relació que hi ha entre el talent jove i el propòsit i la capacitat d'innovació de les empreses, per entendre millor com captar i retenir talent.