Un 85,16% de l’alumnat del Pla de Transició al Treball ha obtingut el certificat per accedir als cicles formatius

Dels 81 joves participants, 56 continuaran el seu itinerari educatiu i 7 han estat contractats laboralment 

La graduació d'aquest matí.

La graduació d'aquest matí. / Ajuntament de Girona

Redacció

Un 85,16% de l’alumnat del Pla de Transició al Treball (PTT) ha obtingut el certificat per accedir als cicles formatius de grau mitjà. Aquest matí la Masia de Can Po va acollir l’acte de graduació dels 81 joves d’entre 16 i 21 anys que han participat en el curs i que han assolit els objectius plantejats. 

El projecte ofereix formació professional bàsica a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen del graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) amb l’objectiu de proporcionar competències a les persones participants que els permetin incorporar-se al món laboral o continuar la formació, especialment en cicles formatius de grau mitjà.

Un total de 81 joves han participat en els PTT aquest curs, que s’emmarquen dins els Programes de Formació i Inserció (PFI) i que organitza l’Ajuntament de Girona juntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. D’aquests, 56 continuaran el seu itinerari educatiu cursant estudis en diferents cicles formatius de grau mitjà i 7 han estat contractats laboralment, iniciant d’aquesta manera el seu itinerari laboral. 

Durant el curs 2022-2023 s’han dut a terme els cinc itineraris formatius següents: auxiliar en muntatges d’instal·lacions, electricitat, aigua i gas; construcció; vendes, oficina i atenció al públic; hoteleria: cuina i serveis de restauració, i fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques. De cara al curs que ve, s’impartirà l’especialitat d’auxiliar de centres sanitaris, un sector amb una alta demanda de personal qualificat. Aquest substituirà l’especialitat d’hoteleria per evitar duplicitats amb la formació que es realitza des de l’Escola d’Hosteleria de Girona

Els PTT ofereixen una formació de 1.000 hores, distribuïdes en 295 hores de formació general, 400 hores de formació professional, 35 hores de prevenció de riscos laborals, 180 hores de pràctiques en empreses, 40 hores de tutoria i 50 hores de formació complementària.

Des de l’Ajuntament de Girona s’aposta per aquest projecte que aviat farà 30 anys, ja que va començar el 1994 amb el primer PTT municipal.Cal destacar, a més, que en els darrers 3 anys s’han incorporat 3 nous itineraris per poder donar resposta a les necessitats de les empreses i ampliar l’oferta formativa. L’objectiu és, com a servei públic, donar resposta als i les joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen del graduat en ESO per ajudar-los a tenir un futur formatiu i professional.