Diari de Girona

Diari de Girona

Veïns de Montfullà demanen un peritatge per una possible irregularitat urbanística

Creuen que «hi ha una llicència mal donada» que «posa en perill altres veïns»

L’ajuntament manté que només hi ha una acumulació de terres «temporal» i que els tècnics no hi veuen riscos

Talús de la finca que les ultimes pluges han malmès

L’Associació de Veïns de Montfullà ha encarregat un peritatge privat pera analitzar la legalitat de les obres en una parcel·la perquè consideren que hi pot haver «una llicència urbanística mal donada i que posa en risc i perill a altres veïns». En aquest sentit, no descarten exigir responsabilitats jurídiques a l’ajuntament, l’alcalde, l’aparellador municipal, el promotor i l’empresa que ha fet les excavacions. Segons la seva opinió, els treballs suposen un «possible incompliment de normatives de salut, urbanístiques i prevenció d’incendis forestals». Expliquen que el promotor de la construcció d’una casa hauria fet terrasses que superen l’alçada permesa per la normativa. Afegeixen que el propietari ha fet aportacions de terra al terreny que conentenen talls de rajola, ceràmica i roca, i que amb les últimes pluges, una part important d’aquesta terra i roques s’ha desprès de la parcel·la cap a la zona baixa el carrer Vil·la Romana. En aquest sentit reclamen que s’anul·li la llicència urbanística d’aquesta parcel·la, que es restauri «la destrossa que ha fet a la muntanya».

L’alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles, va explicar ahir que era conscient de les queixes veïnals, però va assegurar que els «moviments i acumulacions de terra que hi ha a la parcel·la són temporals per fer una obra de construcció» i que «els tècnics creuen que no s’està generant aquest perill que manifesten els veïns».

Montfullà abandonat

D’altra banda, els veïns denuncien que Montfullà es troba en un estat «degradat, brut i deixat per la manca de servei i manteniment per part de l’ Ajuntament de Bescanó». L’Associació de Veïns lamenta que, malgrat que fa mesos que es queixen a l’ajuntament, aquest no ha pres mesures. Acusen l’alcalde de «manca de voluntat política» i de fer discursos amb «paraules buides» que no aporten solucions. Entre d’altres, denuncien una falta de neteja de parcel·les que, asseguren, incompleix la normativa de prevenció d’incendis forestals. També lamenten que els embornals sovint estan obstruïts per fulles, terres, i fang que fan que el canal pluvial desbordi i afecti les cases. Denuncien, a més, que hi ha un excés de vegetació que envaeix voreres i via pública, impedint el pas de vianants o tapant senyals de trànsit.

També lamenten els problemes d’ordre i civisme a la zona, provocats per «persones de fora del poble que s’han fet seu l’espai d’esbarjo i la pista de bàsquet, deixant cada dia un munt brossa, impedint que els nens i nenes del poble no hi pugiun jugar». Així mateix, constaten la presència de «lladregots» i un «problema d’excés de gats salvatges que es fiquen a les cases i embruten la zona». Asseguren que, Montfullà s’està «degradant» i que la qualitat de vida i el descans dels veïns se’n ressenteix. 

Neteja immediata

L’Associació de Veïns reclama a l’ajuntament la neteja immediata en general del Parc Urbanitzat de Montfullà, dels espais verds públics i privats que son responsabilitat o han estat concertats a l’ Ajuntament en compliment de la normativa de prevenció d’incendis forestals, embornals, canal pluvial, carrers. Demanen també que s’estableixi un protocol de serveis i manteniment vinculant entre l’ Ajuntament i l’Associació de veïns de Montfullà per tractar i resoldre les necessitats i tot allò que afecti al poble de Montfullà. En aquest sentit, insisteixen en un control exhaustiu del canal pluvial i dels embornals per part de la brigada municipal per evitar problemes d’inundacions i entrada d’aigua i fang a les cases. 

L’alcalde de Bescanó va replicar ahir que les queixes dels veïns per aquests temes eren «recurrents» i que ahir mateix la brigada estava fent tasques de manteniment a la zona. També va negar l’acusació d’incomplir la normativa de prevenció d’incendis: «La franja de protecció estava feta i acabada abans de 14 de juny. I com que està subvencionat per la Generalitat, és el propi govern qui controla que s’hagi fet correctament».  

Compartir l'article

stats