Desenes de persones s'han concentrat aquest diumenge al migdia per recordar les víctimes del terratrèmol del Marroc. Els assistents han fet un minut de silenci després dels parlaments en el què hi han intervingut l'alcalde de la ciutat, Lluc Salellas, que s'ha posat a disposició de les persones afectades. L'acte també ha comptat amb l'activista Karim Sabni com a representant del col·lectiu marroquí i les entitats. La Generalitat ha estat representada per la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral. Tots ells han acompanyat les desenes de persones, moltes d'elles marroquines, per "donar escalf" per la tragèdia. Salellas, a més, ha explicat que estan estudiant com poden ajudar en la reconstrucció del país.

"Ens semblava que com a capital havíem d'estar aquí i donar suport a un poble que està molt representat a la ciutat. Volem que el suport no només sigui moral i mirarem com podem fer-ho per ajudar", ha assenyalat. En la mateixa línia s'ha expressat la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, que ha recordat que el marroquí és un poble "que sentim molt proper i que hem d'ajudar en aquests moments. Karim Sabni, per la seva banda ha volgut posar de manifest l'actitud dels gironins "que sempre responen" i s'ha mostrat "molt preocupat" perquè la xifra de morts no para de créixer i per aquelles persones que "s'han quedat sense res". 

Arreu de la demarcació

Les mostres de condol s'han reproduït arreu de les comarques gironines. Molts ajuntaments han expressat el seu escalf cap al poble marroquí i bona part dels consistoris han convocat minuts de silenci amb les associacions i entitats que representen la comunitat marroquina.

A tall d'exemple, desenes de persones s'han concentrat a Blanes. L'acte s'ha fet al Passeig de Dintre amb la intervenció de l'alcalde del municipi, Jordi Hernández, acompanyat de bona part dels representants del consistori selvatà. Val a dir que la comunitat marroquina és la principal de les estrangeres al municipi amb prop de 1.500 persones.

Sant Feliu de Guíxols també ha fet palès el seu suport al poble del Marroc. Allà el minut de silenci s'ha fet als Jardins Juli Garreta i també l'han seguit desenes de persones. A Palafrugell, en canvi, l'Ajuntament ha convocat el minut de silenci aquest dilluns, deu minuts abans d'iniciar els actes de la Diada. Com Palafrugell, Lloret de Mar ha optat per fer el minut de silenci just abans dels actes de la diada a la Plaça de la Vila.

A banda de les localitats més grans, també s'han fet minuts de silenci a municipis més petits com Begur, al Baix Empordà