Diari de Girona

Diari de Girona

Sarriart inaugura un nou espai que pretén "encendre la ment de la gent"

L'escola de música i centre cultural ha donat el tret de sortida avui en una intensa jornada festiva que s'allargarà fins a mitjanit

Escultura inaugural «Cor de Merda», d'Edgar Massegú. Aniol Resclosa

Sarrià de Ter té un nou centre cultural i social, Sarriart. S'ha inaugurat avui en una intensa jornada que ha començat a la tarda i que es s'allargarà fins ben entrada la mitjanit. Hi han hagut una gran varietat d’activitats i actuacions de 14 artistes de diferents disciplines. Per començar la tarda, grans i petits s'han anat apropant a les proves de so que han acabat esdevenint els concerts que amenitzen el final del cap de setmana. A més, per donar el tret de sortida també s'ha presentat l’escultura Cor de merda, de l’artista, músic i director artístic del centre, Edgar Massegú. Aquesta es tracta d’una obra creada a partir de les restes de deixalles de les quals van haver de desprendre’s per buidar l’espai que ara ocuparan l’art i la música.

Ubicat al costat de la carretera de Sarrià de Dalt, a tocar del parc de la Cooperativa, el local ocuparà l’antic edifici de la companyia Torraspapel, ara en mans de l’Ajuntament, que va ser controvertit per les pudors que els veïns van patir fins el seu tancament. Ara el consistori vol revifar el poble amb una proposta cultural molt ambiciosa.

Sarriart serà gestionat per l’associació que porta el mateix nom, dirigit pels professors de l’escola de música Pau Cullell i Félix Parrado, però ja feia més d’una dècada que es preveia un projecte com el que ha començat avui. I és que Massegú i Ricard Humet, dos artistes del municipi, l’any 2012 ja van obrir les portes de l’edifici del Patronat per començar a impulsar el centre musical i cultural al qual van batejar amb el nom que encara conserva. Més endavant, aquest es va traslladar a l’edifici de Rafael Masó, però un seguit de problemàtiques d’aïllament acústic va fer que el darrer febrer l’escola i tot el seu alumnat es mogués fins a les aules de l’institut de Sarrià com a mesura provisional.

«Ens hem estat traslladant a aquest espai des que va acabar el darrer curs escolar fins avui», deia Parrado, que juntament amb Cullel i Massegú van decidir deixar enrere els barracons «d’impàs» i portar el centre educatiu «a un altre nivell». «En aquesta antiga fàbrica paperera deixàvem tot el material que no podíem guardar a cap altre lloc, i un dia hi vam començar a veure potencial i una nova oportunitat», continua un dels directors, i afegia que «després de parlar amb l’Ajuntament i l’esforç, avui estem d’inauguració».

L’obertura del nou espai artístic ha ofert actes en què han participat personalitats com Jordi Parés, cuiner i professor de l’Escola d’Hosteleria de Girona, que ha creat unes piruletes de xocolata en forma de cor «en consonància a l’escultura de Massegú». També ha acollit actuacions com les de la cantant local Ariana Ramírez, qui explica que «fa vuit anys que estic a l’escola Sarriart i d’aquest espai n’he tret una família» i qui es mostra «molt agraïda de poder formar part de la inauguració i d’un projecte tan necessari». 

Un dels grups que va participar en la inauguració.

A més, hi participen el grup Peter Punk, Noriko & Ferran, Hatxe & The Curlys, El Cigarrito de Después, el Combo Jove de l’Escola, Xatrac, Piston Stroke, Basement Band amb Doble i Kabe, Tripulant, Funktory i l’Orquestra Maribel

Per la seva banda, Massegú, amb l’escultura que ha servit de tret de sortida, va presentar una performance al voltant de la creació, que ha volgut simular un cor que tornava a bategar. «Volíem que les arts plàstiques, la gastronomia i la música es fusionessin en una mateixa temàtica», deia l’artista, que veu d’aquesta nova localització una nova oportunitat «per revifar l’esperit creatiu». La festa ha comptat amb un servei de bar, de la qual se’n va encarregar l’associació de famílies d’alumnes de l’Institut de Sarrià. Un espai perquè la gent «encengui la ment».

Compartir l'article

stats