El PSC-Gironins pel Canvi demana a l’Ajuntament de Girona que actuï d’urgència al carrer Sant Medir i a les zones amb més necessitats urbanes del barri de Fontajau. I és que segons detallen els socialistes, els veïns del barri tenen la sensació que el consistori fa molt poques actuacions a aquesta zona i es desaprofita l’espai.

«Els veïns del barri es queixen que no se senten escoltats per l’ajuntament i això genera un sentiment d’abandonament que no s’avé amb els principis que ha d’aplicar un govern municipal. No només pel que fa a l’atenció als ciutadans sinó per la diligència amb què ha de tenir cura de totes les àrees de la ciutat», reclama la portaveu del PSC, Sílvia Paneque.

Per la seva banda, el carrer Sant Medir és el punt de contacte entre les zones residencials de Fontajau amb l’espai natural del Puig d’en Roca i els boscos que li donen continuïtat fins a la Vall del Llémena. Pel seu caràcter de connector entre l’àrea urbana i els espais naturals, el carrer Sant Medir és on s’ha de tenir una atenció més especialitzada, expliquen els socialistes. És un carrer on ja hi ha hagut problemes amb la crema de contenidors i també amb senglars que es passegen per la zona. A més, hi ha la zona enjardinada que dona continuïtat al carrer de Can Sopa i fins a l’avinguda Josep Tarradellas, on els veïns han hagut de retirar de tant en tant les males herbes i arbustos.

«En aquest barri hi ha massa exemples de com no s’ha de tenir cura d’un entorn urbà que connecta amb l’espai natural. I fa tota la sensació que aquesta deixadesa és la conseqüència d’un desconeixement profund dels detalls de la ciutat per part del govern», lamenta la regidora Cristina Cots.

A més, el PSC explica que hi ha diferents punts del barri que necessiten un manteniment, com són les voreres inacabades d’un dels laterals del carrer Sant Medir o la inexistència d’un camí transitable i visible per les persones que treballen o per les que s’hi desplacen a visitar els seus familiars a la Residència per a la Gent Gran Puig d’en Roca. «Són qüestions que s’han de posar a sobre la taula, que són el reflex o de la desídia o del desconeixement d’aquestes qüestions per part de l’extens equip de govern i els seus assessors», analitza la regidora Cristina Cots.

Tot això, davant les queixes veïnals que expliquen que els arbres que es van plantar en el moment de la urbanització del sector no han estat ni atesos, ni s’hi ha fet cap tractament i aquesta falta d’atenció n’ha provocat una reducció gradual. Els veïns també lamenten l’aparició de guixades en un transformador al mig del parc que genera una imatge que no s’adiu al que els veïns volen pel barri.