Protagonisme gironí als The Best Chef Awards, un dels rànquings gastronòmics de referència a nivell mundial, que es van fer públics dilluns a la nit a Mèxic. Jordi Roca (El Celler de Can Roca i Rocambolesc) ha estat premiat per segon any consecutiu com a com a millor mestre pastisser -The Best Chef Pastry Award-, que ja va rebre el 2019.

Dabiz Muñoz és, per tercer any consecutiu, el millor cuiner del món per la seva proposta al DiverXO de Madrid. A continuació se situa Albert Adrià, xef del restaurant Enigma de Barcelona, que s’ha emportat també un dels premis especials de la nit, el The Best Chef New Entry Award, que posa en valor la seva fulgurant entrada al podi de la llista. Completa el podi Ana Roš, cos i ànima del restaurant Hiša Franko (Eslovènia). 

Entre les deu primeres posicions hi ha els tres xefs del Disfutar -el rosicnc Mateu Casañas, i els barcelonins Oriol Castro i Eduard Xatruch- en la setena posició, i Joan Roca d’El Celler de Can Roca en vuitena.

Entre les 100 primeres posicions hi trobem també els germans Javier i Sergio Torres, de la Cocina Hermanos Torres de Barcelona (20); i la proposta que Fina Puidgevall i Martina Puigvert fan a Les Cols d’Olot (91).

Ovació a Ferran Adrià

Ferran Adrià va rebre una de les grans ovacions de la nit amb el premi a la trajectòria, que va revolucionar la gastronomia mundial amb elBulli. El xef de l’Hospitalet s’ha erigit, així, amb el Best Chef Legend Award, que constata que el seu llegat continua sent font d’inspiració per a noves generacions de cuiners, ara a través del museu i espai de reflexió elBulli1843.