L’Ateneu Salvadora Catà vol que se cessi el regidor d'Urbanisme de Proximitat

L'entitat assegura que té una «actitud hostil i autoritària», que vol clausurar el seu local i que són molt més que un establiment comercial

Una activitat recent que es va fer a l'Ateneu Salvadora Catà.

Una activitat recent que es va fer a l'Ateneu Salvadora Catà. / Marc Martí

Redacció

L’Ateneu Popular Salvadora Catà de Girona, situat a la plaça Josep Pla, ha denunciat l’ «actitud hostil i autoritària» del regidor d’Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí, que segons apunten, ha obert un procés que podria provocar el tancament del local. Demanen al govern que cessi el regidor del càrrec.

L’Ateneu assenyala que són molt més que un establiment comercial. En aquest sentit, diuen que actua "sense tenir en compte el criteri de tècnics de l’Ajuntament i membres de l’equip de govern que avalen l’activitat desenvolupada a la Plaça Josep Pla".

Asseguren que no són una empresa amb afany de lucre, sinó "una associació legalment constituïda que se sosté gràcies al voluntariat i a les aportacions econòmiques de les sòcies" amb un objectiu que "no és servir menjar i begudes, sinó dinamitzar la vida social i cultural de la ciutat i oferir un espai de sociabilitat al marge de la tutela administrativa". Recorden que tenen el suport de 155 sòcies i acullen una cooperativa de consum, una organització feminista, un gimnàs popular i un grup de glosa.

Finalment, des de l'entitat demanen al govern municipal que arxivi el procediment administratiu iniciat contra l’Ateneu, cessi de forma immediata del regidor Lluís Martí com a responsable de l’àrea d’Urbanisme de Proximitat i que es comprometi a defensar els ateneus i casals populars.