Una discussió entre dos clans desencadena el tiroteig a la Font de la Pólvora

Dues famílies que estaven sopant van discutir i després es va produir l'enfrontament armat

Els Mossos busquen els pistolers, un d'ells és un conegut traficant d'armes

Tiroteig mortal al barri de Font de la Pólvora de Girona : així és com han intentat entrar els familiars al Trueta i s'han enfrontat amb la policia

Eva Batlle

Eva Batlle

Una discussió entre dos clans va desencadenar el tiroteig al barri de la Font de la Pólvora. Dues famílies estaven sopant durant la nit de Sant Joan i ,per raons que encara es desconeixen, va haver-hi una baralla que va acabar amb trets d'arma de guerra.

Dues dones són les que van iniciar la disputa i l'enfrontament va acabar amb dos morts -una dona i un home que eren cunyats- i dos ferits greus, entre elles hi ha un menor d'edat i una jove que eren fills de l'home difunt. Ambdós es troben ingressats encara a l'hospital Josep Trueta de Girona i es troben estables dins la gravetat, indiquen des del centre sanitari. Les víctimes són de l'anomenat clan dels Tomate, l'home n'era el cap de família.

El doble crim va succeir al carrer Acàcia pels volts de dos quarts d'onze de la nit. Un tiroteig que va produir-se, segons ha avançat la periodista Anna Punsí, amb almenys un subfusell AK47. El que es considera l'autor dels trets va utilitzar una arma de guerra que va treure de casa en veure la discussió entre les dones. Es tracta d'un home conegut per la policia, ja que es seria un traficant d'armes que té nombrosos antecedents.

El tiroteig d'ahir fets van obligar els Mossos a activar el dispositiu Gàbia que suposa el tancament dels principals accessos amb controls a la ciutat així com l'avís a tots els cossos policials. Aquest dilluns continuen buscant els responsables de la mort de l'home de 48 anys i la dona de 44 de Girona. Van fugir en dos vehicles tant el presumpte autors dels trets com els seus familiars segurament per por a represàlies. Les zones on se cerquen els implicats és sobretot l'Alt Empordà i en concret, Sant Llogaia d'Àlguema. La causa es troba sota secret de sumari.

Vídeo | Destrossen la casa del presumpte autor del tiroteig mortal de la Font de la Pólvora

Redacció

Incidents al Trueta

Arran d'aquest tiroteig es van produir incidents a l'hospital Josep Trueta de Girona. Grups de familiars i amics de les víctimes es van concentrar a la zona i van intentar entrar per la força a Urgències del Trueta. Agents dels antiavalots dels Mossos van haver de carregar per evitar el seu accés.

Arran dels fets, es va muntar un dispositiu policial a la zona que encara dura de forma preventiva. Des del centre sanitari asseguren que a les tres de matinada s'ha pogut restablir l'acceptació de pacients a Urgències. També expliquen que mentre van durar els aldarulls es va establir un dispositiu per tal de derivar a l'Hospital Santa Caterina els ingressos, I només atendre al Trueta els pacients amb activació de codi d'emergències. Malgrat els fets, cap professional va resultar ferit arran dels aldarulls i des del centre afirmen que s'activarà suport psicològic per aquells que ho necessitin.