Girona condemna el doble crim de la Font de la Pólvora

Gemma Geis reclama a l'alcalde la convocatòria urgent de la Junta local de seguretat

Tiroteig mortal al barri de Font de la Pólvora de Girona : així és com han intentat entrar els familiars al Trueta i s'han enfrontat amb la policia

Eva Batlle

Eva Batlle

L'Ajuntament de Girona condemna el doble crim arran d'un tiroteig al barri de la Font de la Pólvora. El consistori ha emès un comunicat a les xarxes on "lamenta i condemna" els fets que van deixar dos morts i diversos ferits.

En el mateix sentit, l'alcalde Lluc Salellas dona el condol a les famílies i agraeix la feina dels serveis d'emergències així com el personal de l'hospital Trueta que es va trobar ahir amb una situació molt tensa a Urgències. També assegura que estan en contacte amb el departament d'Interior pel cas.

Geis demana una Junta de seguretat urgent

Per la seva banda, la vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras també condemna el doble crim i insta l'alcalde de Girona a convocar la Junta Local de Seguretat de forma urgent després dels fets de la Font de la Pólvora. La cap de Junts a l'Ajuntament de Girona assegura que els fets "amenacen a tots els ciutadans i sense seguretat no hi ha llibertat" i també subrtalla que el que va succeir al Trueta tampoc es pot repetir.

La regidora afirma que s'han de "prendre decisions i actuar amb fermesa davant de fets tan greus" i per això reclama la Junta urgent. Al mateix temps assegura que s'ha d'actuar "amb més coordinació policial i també judicial" per fer front a la situació viscuda al barri del sector Est.

Les vies de solució, indica, impliquen actuar amb "contundència" i fer un pla de treball "no només ara a curt termini sinó a llarg en aquesta zona, sense assenyalar cap col·lectiu concret", indica la vicealcaldessa.

Paneque reclama "mesures urgents i estructurals"

La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, mentrestant ha demanat mesures urgents i estructurals per combatre la inseguretat a Girona. Ha lamentat els fets ocorreguts la nit de Sant Joan i ha traslladat el seu suport al barri de Font de la Pólvora. També ha expressat el seu reconeixement a la policia municipal, als mossos d’esquadra i al personal sanitari de l’Hospital Josep Trueta per la seva tasca la nit de Sant Joan.

El grup municipal PSC-Girona pel Canvi exigeix que «la seguretat sigui una prioritat bàsica de ciutat i no s’hi jugui». Josep Palouzié denuncia que s’han increment els delictes a Girona un 8%, una dada molt alarmant, més la proliferació del tràfic de drogues, que també ha comportat un augment de la presència de màfies i violència. Considera fonamental augmentar les investigacions i actuacions en aquest àmbit per retornar la normalitat als carrers dels barris. «La impunitat i degradació democràtic per inseguretat només es pot combatre amb una alta intensitat policial i, això, exigeix la col·laboració de tots els cossos policials» ha explicat Palouzié.

«En aquest mandat, no s’ha convocat ni una sola vegada el Consell Municipal de Seguretat, que articula les polítiques d’aquest àmbit amb els veïns i veïnes. És urgent que, ara, es convoqui, no només per explicar amb transparència la situació, sinó sobretot per explicar les mesures que es prendran d’ara endavant per fer les coses bé» ha demanat Sílvia Paneque.

Investigació oberta

Pel que fa a la investigació, els Mossos d'Esquadra encara estan buscant els pistolers. Serien almenys quatre persones i sospiten que es poden estar amagant a la zona de Santa Llogaia d'Àlguema a l'Alt Empordà.

Entre aquests hi ha, segons la periodista Anna Punsí, un home buscat per l'Europol per tràfic d'armes.

Pel que fa a l'inici de la discussió entre dos clans històrics de la zona que va generar un tiroteig de la nit de Sant Joan per ara encara els agents de la DIC (Divisió d'Investigació Criminal) estan intentant aclarir-ho com també el tipus d'arma que van utilitzar, segons les primeres informacions, s'apunta a armes de guerra. Quant als ferits, ambdós es mantenen greus però estables dins la gravetat ingressats a l'hospital Trueta de Girona.