Un seminari buscarà com fer una educació sostenible amb les arts

La vuitena edició d’A Tempo, per a docents i professionals de la cultura, se celebrarà al juliol

Una de les sessions del seminari de l’any passat.

Una de les sessions del seminari de l’any passat. / La Ciutat Invisible

Redacció

La Fundació La Ciutat Invisible, lligada al festival Temporada Alta, impulsa «Arts per desenvolupar una educació sostenible», la vuitena edició del seminari A Tempo de formació que proposa un espai de trobada per a professionals de les arts, la cultura i l’educació que vulguin adquirir eines artístiques per fer front a reptes socials des de les escoles. L’edició d’enguany posarà èmfasi en què podem aprendre del medi que habitem, més enllà de la sostenibilitat, i com podem dissenyar entorns d’aprenentatge saludables, connectats amb el territori i adaptables a un món canviant.

El seminari A Tempo d’enguany indrà dos moments clau. D’una banda, Lucía Vázquez, historiadora de l’art i consultora en Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i Agenda 2030, es farà càrrec de la sessió inaugural el 3 de juliol al CaixaForum de Girona, que estarà oberta a tota la ciutadania. Vázquez convidarà el públic assistent a reflexionar, a través d’imatges artístiques, sobre el poder de l’educació i l’art per transformar el món en el que vivim.

D’altra banda, la formació específica se celebrarà del 8 al 10 de juliol al Centre Cultural La Mercè. Inclou tres tallers artístics multidisciplinars; tres espais compartits amb artistes convidats de debat i experimentació artística; i sessions de treball en grup dedicades a traslladar les eines apreses en el context professional de cadascú amb l’acompanyament de mediadores culturals.

Les inscripcions estan obertes fins a exhaurir les 100 places disponibles.