Comencen a enderrocar l’edifici de Torres de Palau a Girona

La UdG podria construir un nou immoble a l'espai un cop s'hagin acabat tots els treballs

Una màquina enderrocant l’edifici, ahir matí.

Una màquina enderrocant l’edifici, ahir matí. / Aniol Resclosa

Josep Coll

Josep Coll

La Generalitat de Catalunya ha començat aquest matí les actuacions per enderrocar l’edifici de Torres de Palau, que és propietat del Departament de Treball i està situat al carrer de l’església de Sant Miquel, al barri de Palau-sacosta. L’ens autonòmic estava a l’espera de rebre l’autorització de l’Ajuntament de Girona per iniciar les tasques.

La Generalitat confia finalitzar les actuacions abans que acabi aquest 2024. I és que a part d’enderrocar l’edifici, després ho haurà de deixar tot net perquè es pugui tornar a utilitzar aquest espai. Ara, és propietat de la Generalitat, però podria ser que acabés a mans de la Universitat de Girona després d’una cessió, i seria la institució que podria aixecar un nou edifici.

De fet, el solar en qüestió on s’estan fent ara aquests treballs no està molt lluny del campus de Montilivi. En tot cas, si s’ha de construir un nou immoble a aquesta parcel·la, que va més enllà de l’edifici que s’està enderrocant, seria en una zona més pròxima d’aquesta de les instal·lacions de la UdG. I és que el febrer de 2023 la Generalitat va cedir l’edifici a la institució gironina, va desistir de la cessió perquè l’immoble estava molt deteriorat i era més viable econòmicament aixecar-ne un de nou que reformar aquest. Va ser llavors que es va decidir enderrocar-lo.

Amb el pas dels anys l’edifici s’ha anat fent malbé i ara feia temps que estava en desús. Antigament, havia estat propietat de l’Estat Espanyol, que el va traspassar a la Generalitat l’any 1983, sent assignat al Departament d’Empresa i Treball. Durant un temps va ser la seu del Centre de Seguretat i Salut Laboral i s’hi feien cursos formatius vinculats a temes laborals i de salut.

Subscriu-te per seguir llegint