L´Ajuntament de Girona ja té pràctiment decidit que no tornarà a posar paons a la gàbia dels Jardins de la Devesa. El regidor de Medi Ambient, Ponç Feliu, ha explicat que si bé és cert que antigament aquestes dues aus eren un atractiu, sobretot per als nens, ara ja n´hi ha d´altres. Els dos paons feia anys que eren a la gàbia, però el 12 de maig passat algú va decidir alliberar-los.

En aquest sentit, Ponç Feliu, ha recordat que al rec que envolta els Jardins de la Devesa hi ha molts ànecs que de mica en mica s´han anat convertint en un nou atractiu de la zona. Pel que fa a la gàbia, podria ser desmantellada.

L´alliberament dels dos animals es va produir una nit. L´endemà els treballadors del jardí quan van arribar es van trobar amb la gàbia forçada i unes frases pintades en favor dels animals i el símbol d´anarquia. Es tracta d´un tipus de pintades que es va anar reproduint per la ciutat durant diverses setmanes. Al cap d´uns dies es va detenir dos joves relacionats amb les pintades.

L´aleshores tinent d´alcalde de Medi Ambient de l´Ajuntament de Girona, Ponç Feliu, va explicar que els paons que van desaparèixer eren un mascle i una femella, i feia temps que eren a la Devesa. Rebien tota mena de cures, estaven en bones condicions i ben alimentats. alimentats. A més va recordar que, en moltes ocasions alliberar animals «és una irresponsabilitat» no només pel tràgic final que poden tenir sinó perquè, poden causar problemes a l´ecosistema o a altres animals.