La falta de pedra de Girona serà la causa del retard en la reparació de les escales de la Catedral. Com ja va passar amb l´església de Sant Fèlix, s´han d´estudiar les diferents possibilitats per aconseguir que els treballs es puguin continuar respectant el patrimoni. Amb Sant Fèlix es va optar per utilitzar pedra de Sant Vicenç de Castellet, d´una beta que és bastant semblant a la pedra nummulítica gironina. L´escalinata forma part del conjunt de la Catedral i per tant, com a element protegit, s´ha de fer d´acord amb una sèrie de pautes que respectin l´estructura original de l´obra.

Les escales de la Catedral van quedar malmeses la nit del 30 al 31 de desembre quan l´advocat gironí, Pau Llopart, va pujar-les amb el seu tot terreny, com va reconèixer davant la policia. El seu vehicle va impactar amb diversos esglaons que es van trencar i es van esmicolar.

El Bisbat de Girona va xifrar en 28.336 euros la despesa per reformar les escales. Pau Llopart va fer efectiu el pagament dels danys 42 dies després de la juguesca. Aquests diners són els que es van lliurar al Bisbat per tal que es pugui iniciar la reparació de les peces de pedra nummulítica afectades.

Una vegada s´hagi decidit quin tipus de pedra s´utilitza caldrà que un picapedrer faci a mida les peces que han de substituir els esglaons malmesos. La feina no és fàcil i per tant, l´escalinata no estarà tal com estava abans del succés fins d´aquí a un temps, encara per concretar. Els nous esglaons hauran de ser fets a mà, amb mides diferents corresponents a cadascuna de les peces afectades. La pedra que s´ha d´utilitzar és la mateixa que la que hi ha actualment: pedra de Girona. L´Ajuntament tenia una veta oberta de pedra de Girona, a la zona de les Pedreres per casos d´emergència com aquest, però no han aconseguit resoldre el conflicte amb els propietaris que volen que l´activitat extractiva sigui major i no només puntual.

Una de les opcions seria autoritzar l´ús de pedra de Sant Vicenç. És un tipus de pedra molt semblant a la pedra de Girona. La principal diferència és que els nummulits de la pedra de Sant Vicenç són més menuts que els de la pedra de Girona. La Comissió de Patrimoni per a Sant Fèlix només ha autoritzat un ús «excepcional» en les parts menys visibles. Una circumstància que no es dóna a l´escalinata de la Catedral, principal monument de Girona i molt trepitjat.