Punt i final a la investigació de les amenaces que rebia l´excandidat de CiU a Girona, Carles Mascort. El jutge que portava el cas ha decidit arxivar les actuacions després que la Fiscalia ho demanés al considerar que no hi ha prou indicis per imputar l´autoria del delicte a dos sospitosos: un alt càrrec d´Unió a Girona i un gestor de la ciutat.

Tot i que l´arxivament és provisional, Mascort, a través del seu advocat, Carles Monguilod, ha dit que no presentarà recurs. La Fiscalia havia enviat fa uns dies un informe on explicava que no hi havia prou indicis per inculpar ningú i havia posat de manifest la seva voluntat de no seguir endavant amb la investigació dels dos principals sospitosos. Mentrestant, Mascort ja havia declarat que seguiria les directrius que marqués la Fiscalia.

Després de rebre diferents amenaces, l´advocat Carles Mascort va decidir renunicar a ser el candidat de CiU a Girona. Abans de l´elecció de Mascort i després de la seva renúncia, CDC i UDC van mantenir un pols per imposar el seu candidat al capdavant de la llista conjunta. Finalment, l´elegit va ser Carles Puigdemont.

Cap prova de frau a la Subdelegació

També s´ha arxivat el cas de la funcionària de la Subdelegació del Govern de Girona detinguda ja fa més d´un any i mig per un presumpte frau en la tramitació de permisos de residència a immigrants. Com en la invetigació de les amenaces rebudes per Carles Mascort, el jutge ho ha decidit a instàncies de la Fiscalia. La interlocutòria del jutge la va conèixer ahir mateix la funcionària, segons informava Ràdio Girona. Estava acusada d´un presumpte delicte de prevaricació i un altre de falsificació de documents.

El titular del jutjat número 1 entén que no s´ha pogut provar que aquesta dona cometés els delictes de què se l´acusava. En la mateixa emissora, el seu advocat, Carles Monguilod, va explicar que la investigació «ha demostrat que es van precipitar les persones que van acusar infundadament aquesta funcionària». L´Estat encara pot recórrer la decisió.