L´Ajuntament de Salt ha començat els tràmits per instal·lar càmeres de vigilància als diferents aparcaments municipals que hi ha al municipi. Es tracta d´un projecte iniciat per l´anterior equip de govern (CiU i ERC) que l´actual (PSC i ERC) ha decidit tirar endavant. De moment ja s´ha adjudicat a una Unió Temporal d´Empreses (UTE) formada per Eurona Wi-Fi Networks SL i Segurmax Seguretat Vallès la col·locació de les tres primeres càmeres, a la zona esportiva, que han costat 50.000 euros. El preu de sortida eren 10.000 euros més

La zona esportiva és el primers dels espais on es podrà començar a posar en funcionament la videovigilància. Altres zones escollides són els aparcaments del parc de la Monar i de la Coma Cros, tot i que encara s´estan fent tràmits. El regidor de Seguretat Ciutadana de l´Ajuntament de Salt, David Estévez, ha apuntat que, a més a més d´aquests tres aparcaments se´n controlaran un o dos més. Aquestes càmeres un cop instal·lades també controlaran els accessos als equipaments públics, com poden ser instal·lacions esportives o culturals, que estiguin situats prop dels aparcaments.

La instal·lació de càmeres a la via pública és un tema que sempre genera enrenou perquè algunes persones consideren que se´ls controla. Per aquest motiu, cal que la col·locació d´aquestes càmeres obtingui el permís de la Generalitat de Catalunya. L´Ajuntament de Salt ja ha obtingut aquest vistiplau per les zones que preveu controlar i que han començat a tramitar.

A més a més, el regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que l´objectiu no és controlar els vianants sinó estrictament controlar els vehicles estacionats i les entrades als recintes municipals i sempre per temes de seguretat.

Connectades a la policia

El tipus i sistema de càmeres que es farà servir en cada zona podria ser diferent tant pel tipus de càmera, com pel seu control i distribució. A la zona esportiva, el sistema estarà format per tres càmeres que rotaran sobre el seu propi eix i que estaran connectades a la comissaria de la policia local. Almenys una de les tres càmeres filmarà a temps real (el que aparegui pel monitor és el que estarà succeint en aquell moment).

No es descarta però, que en altres espais de la ciutat que es controlaran per mitjà de la videovigilància s´opti per sistemes diferents. Hi ha càmeres fixes i altres amb molta mobilitat que roten sobre el seu propi eix. A més a més, poden ser càmeres que registrin en temps real o que gravin periòdicament fent salts temporals curts (per exemple cada cinc segons). També hi ha instal·lacions diferents segons la quantitat de càmeres que s´instal·lin i la seva posició. Per exemple, poden posar-se´n tres en forma de triangle o quatre com un quadrat, entre altres opcions. La recepció de les imatges de les càmeres també té diferents alternatives. Hi ha alguna opció que permetria tenir monitors a les dependències policials, un fet que permetria una actuació pràcticament al moment si es requerís. Altres alternatives permeten, per exemple, controlar les càmeres amb la instal·lació d´un monitor en algun vehicle de la policia.