A més, l'ajuntament no disposa de cap ordenança que prohibeixi el consum d'alcohol a la via pública. «Amb vista al pròxim any hem d'augmentar les campanyes de prevenció i conscienciació sobre la problemàtica de l'alcoholèmia adreçades als joves», ha dit Freixenet per qui la intervenció de la policia per requisar begudes hauria de ser «la última opció».

Durant les nou nits de les festes de Sant Narcís, la Policia Local ha denunciat 165 delictes o faltes, la majoria relacionades amb robatoris amb força, robatoris a l'interior de vehicles, estrebades de bosses de mà o delictes contra el patrimoni. Aquesta xifra està en la línia de les fires passades, quan es van denunciar 170 delictes.

També hi ha hagut 16 accidents, una xifra que se situa lleugerament per sota dels accidents registrats durant les fires del 2006.

La regidora ha explicat que al recinte de la Copa hi ha hagut instal·lat un servei de la Creu Roja, que ha realitzat 165 intervencions, entre les que destaquen les atencions per ferides i cremades, vertígens i marejos i intoxicacions etíliques. Del total de casos, uns 60 van ser atencions per ferides i una cinquantena per intoxicacions alcohòliques, de les quals 40 eren menors. Freixenent ha volgut relativitzar les dades i ha dit que en les nou nits de festes han passat per la Copa unes 100.000 persones. «Tractant-se d'unes festes tan multitudinàries, aquests números no són tan destacats», ha declarat.

D'aquests 165 atencions de la Creu Roja, s'han hagut de portar a l'hospital 18 persones però, segons les dades facilitades per l'ajuntament, només en dos casos es tractava d'una intoxicació etílica i cap de les dues persones era menor d'edat.

D'altra banda, la policia també ha aixecat diligències contra dues parades -de fora del recinte de la Copa- que venien alcohol a menors.

Per tot plegat, l'ajuntament ha dit que cal millorar les campanyes de prevenció de l'alcoholèmia i es posarà d'acord amb les escoles i instituts perquè tractin aquests tema quan s'acostin les dates de les fires de Sant Narcís per augmentar-ne la conscienciació.

D'altra banda, la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, ha explicat que durant els dies de fires han augment un 38% respecte el 2006 les persones ateses a l'Oficina de Turisme situada a la Rambla, amb un total de 5.388 consultes.

Segons les dades facilitades, més de la meitat de les consultes han estat sobre la visita al centre històric i el 13,4% sobre el calendari d'activitats i la programació de fires.

Per públics, el 20,7% dels què s'han acostat a la Oficina de Turisme eren de la Catalunya del Nord, el 17,6% de la demarcació de Girona i el 16,8% de la de Barcelona.

D'altra banda, Alsina ha explicat que, tot i la valoració positiva que fan de la implantació d'un fil musical en català al recinte de les atraccions, introduiran canvis l'any vinent. Per exemple, faran dues freqüències per posar cançons diferents a la zona de les atraccions infantils i a la zona d'atraccions per adults.