L'Escala organitza el primer ronqueig de tonyina salvatge

Diversos assistents al primer ronqueig de tonyina salvatge / Basili Gironès
Redacció
L’Escala ha estat aquest dissabte l’escenari del primer ronqueig en directe de tonyina salvatge que es fa a la localitat.
La demostració formarà part de la primera edició de la Festa de la Tonyina, —una jornada gastronòmica impulsada per un grup de joves restauradors amb la voluntat d’apropar al públic aquest peix tan apreciat i reivindicar-ne el valor com a producte local i de proximitat.
El nom de ronqueig prové del so que fa el ganivet en lliscar per l’espina dorsal del peix, com un ronc profund.

La degustació de tapes creatives elaborades pels cuiners que impulsen la iniciativa / Basili Gironès
És un antic art d’especejament de la tonyina, molt arrelat a Andalusia però encara poc conegut a Catalunya. Durant el procés, el mestre ronquejador separa amb precisió les diferents parts del peix -com la ventresca, el morrillo o la parpatana-, cadascuna amb usos i textures molt particulars a la cuina.
- Cuina casolana per menys de tres euros a Olot
- Un autònom, preocupat per la pensió en el futur: paga 400 euros de quota i quan es jubili cobrarà només això
- Carta d'un lector sobre l'AVE Girona-Barcelona: 'A vegades, sembla més fàcil trobar entrades per a un concert d’Oasis
- Cau un arbre d'uns trenta metres al parc de la Devesa
- Aquests són els millors canelons tradicionals de carnisseria
- Oxigen i alegria a Montilivi: El Girona supera l'Alabès i respira (1-0)
- Necrològiques del 8 de novembre de 2025
- Viuràs més anys si penses d'aquesta manera