Per conèixer la situació del mercat immobiliari a Sant Feliu de Guíxols, res millor que parlar amb els professionals de la zona. Entre ells, destaca l'equip de MRC MOLINS REIXACH, que ofereixen la seva opinió i experiència en aquest article. Aquesta reconeguda agència immobiliària, d'origen familiar i que ja va per la segona generació al capdavant del negoci, compta amb una dilatada experiència i una àmplia visió de les diferents àrees del mercat immobiliari a Sant Feliu de Guíxols i els seus voltants. 

Així ho demostren a la següent entrevista que hem mantingut amb Chantal Morató, qui lidera l’empresa en l’actualitat i que compta amb 23 anys d’experiència en la banca comercial, la qual cosa li brinda una perspectiva i habilitats que aplica en el seu dia a dia en el món immobiliari. D’aquesta manera repassem junts la trajectòria de l’agència, juntament amb la situació actual, tendències i previsions existents al mercat immobiliari.

1.- En primer lloc, Qui és MRC MOLINS REIXACH? Anem a repassar la seva activitat, trajectòria i història. 

MRC MOLINS REIXACH és una empresa immobiliària amb més de 40 anys de trajectòria en el sector i promotors en la construcció de centenars de llars a les comarques gironines. A més dels serveis immobiliaris de compra, venda i lloguer, també oferim una àmplia gamma de serveis complementaris per donar un suport integral als nostres clients. Entre ells, destaquen l’administració de finques, un equip especialitzat s’encarrega de gestionar edificis i comunitats de propietaris; tramitacions d’herències, amb l’objectiu de facilitar i agilitzar aquest procés donant recolzament i orientació als hereus; serveis jurídics; amb un equip a disposició dels clients per donar assessorament legal en l’àmbit immobiliari. 

L’empresa ha aconseguit fidelitzar relacions a llarg termini tant amb clients nacionals com estrangers vinguts d’altres indrets del món que busquen qualitat de vida i establir-se a la Costa Brava. 

L’objectiu de MRC MOLINS REIXACH és acompanyar al client en la seva trajectòria immobiliaria, ja sigui en la compra, venda o gestió de propietats, donant sempre un servei personalitzat i de confiança. 

MRC MOLINS REIXACH valora l’experiència tradicional com també és conscient de la importància de la innovació i adaptació als canvis en el mercat immobiliari. Per això, estem compromesos a mantenir-nos actualitzats amb les últimes tendències i tecnologies emergents en el sector. Això permet oferir solucions modernes i eficients als nostres clients, garantitzant que la seva experiència estigui a l’avantguarda. 

2.- Quins són els punts fort de la immobiliària?. Quins són els signes d’identitat que els hi diferencien de la resta d’agències de la zona?. 

Actualment a Sant Feliu de Guíxols, som l’única empresa del sector immobiliari que dóna servei integral a totes les necessitats relacionades amb un immoble. Nosaltres busquem el terreny, som els promotors, i desevolupem el projecte contractant industrials del sector de la construcció amb àmplia experiència i de la zona. Això fa que una vegada realitzem l’entrega de l’immoble poguem donar un bon servei post venda: eficient, eficaç i sostenible. 

Una vegada finalitzat l’edifici, ens quedem realitzant les tasques d’administració de la finca per tal d’acompanyar al client en tot moment; som coneixedors de l’edifici des de la seva cimentació, sabem per on passen totes les instal·lacions i això es un valor afegit que ajuda molt a resoldre les incidències. 

Si hem de definir un signe d’identitat, ens considerem experts en venda d’obra nova. Ens sentim molt còmodes entre plànols, i poder ajudar a construir plegats la llar dels nostres clients. Ajudem tant a famílies ganxones, com persones d’arreu de Catalunya i del món perquè se sentin acompanyades en tot el procés de venda, compra o construcció de la llar que necessiten.

Pisos d'obra nova en venda a Sant Feliu de Guíxols. tucasa.com

Situació del mercat immobiliari a Sant Feliu de Guíxols

3.- Com definirien la situació actual del mercat immobiliari de Sant Feliu de Guíxols i els seus voltants? 

En els últims anys ha canviat molt el món immobiliari, a banda de la digitalització del sector. Antigament teníem els resident de la zona que buscaven una llar confortable per viure tot l’any i els no residents que demanaven poder ser propietaris d’un apartament per poder gaudir-ne els mesos d’estiu. Ara no, la gent vol viure a Sant Feliu de Guíxols tot l’any. 

Nosaltres tenim la missió de construir i oferir aquestes llars amb encant i confortables. Sant Feliu de Guíxols, és una població tranquila, molt familiar, amb tota mena de serveis, a 30 minuts de Girona, a 1 hora de Barcelona i el seu aeroport internacional. Arriben persones d’arreu del món que volen viure i sentir-se ganxons. Som un poble d’acollida, i ens agrada que els nouvinguts es sentin com a casa seva des del primer moment. Hem aconseguit ser una zona de referencia, amb un gran atractiu paisatgístic i de natura, les platges i cales, rutes a peu, en bicicleta, vinyes, boscos, vies ferrates que voregen la costa i una àmplia oferta de camps de golf. 

4.- Amb aquest panorama, Quins consells donen a qui ara mateix estigui pensant en vendre un immoble a la zona?. 

El primer que fem és una amplia entrevista per saber els motius pels quals la persona ha pres aquesta decisió. Els motius poden ser diversos: canvis de lloc de treball, de situació familiar, situació econòmica, un nou projecte de vida,etc. Nosaltres els ajudem a trobar solucions. 

D’altres situacions poden ser per exemple persones que tenen segones residències, que no en fan ús i decideixen vendre; famílies que han heretat una finca, o simplement aquelles persones a qui els hi  ha canviat la necessitat. 

Un client molt habitual és aquells pares que han viscut els darrers 30 anys en una casa de determinades dimensions, i un cop els fills han marxat, s’han quedat sols, i volen una llar al centre de la població. En aquests casos els hi ajudem a vendre la casa, i nosaltres mateixos podem construir la nova vivenda amb una excel·lent ubicació, més pràctica per les seves necessitats actuals. 

En aquest sentit, el principal consell que donaria a algú que volgués vendre un inmoble a la nostra zona és que es deixi acompanyar per professionals de confiança. Són molts factors a tenir en compte a l’hora de vendre: situació, preu, fiscalitat, i un llarg etcètera de tramitacions. Nosaltres som els professionals. De la mateixa manera que quan tenim un problema de salut anem al metge, quan hem de resoldre una operació immobiliària hem d’estar acompanyats d’un professional acreditat del sector, us estalviareu temps, diners i maldecaps. 

5. En el mateix escenari, Quines són les recomanacions actuals cap als compradors?. 

Amb els compradors també comencem amb una entrevista, és molt important saber les seves necessitats i el seu pressupost. Un dels principals consells al client comprador, és que en la mesura que pugui, ha de comprar una finca amb bona situació. D’una propietat ho podrem canviar tot excepte la seva ubicació, per això a MRC MOLINS REIXACH posem molta atenció en aquest punt, si com a comprador fas una bona inversió, sempre estaràs en avantatge si algun dia vols o necessites vendre la propietat.

Resumint, tan els venedors com els compradors han de ser conscients de la realitat del mercat actual, i ajustar les seves expectatives en conseqüència. Els venedors han de valorar la seva decisió de vendre i tenir unes expectatives realistes en quant al preu de venda, mentre que el comprador ha de tenir clar quin tipus de propietat busca i estar preparat financerament per afrontar les despeses de compra. Mantenir una perspectiva realistai comptar amb assessorament professional els hi ajudarà a prendre les decisions encertades en el mercat immobiliari actual. 

6.- En la seva cartera d’immobles hi ha diferents i variades propietats, Què és el més demanat en aquests moments?. 

Tenim diversitat en la cartera per poder donar atenció a tot tipus de client. Tanmateix des dela pandèmia hi ha quelcom innegociable quan algú ve a comprar, el primer que demana és que la propietat tingui una terrassa o un jardí. La zona centre o amb vistes al mar, també és del que més demanda hi ha. 

Així mateix, haig de dir que els nostres clients valoren molt positivament el nostre producte d’obra nova, i especialment aquelles reformes integrals realitzades en cases modernistes i noucentistes de la ciutat, gaudim en tornar a donar vida a aquelles “joies” arquitectòniques que encara resten a la ciutat, gaudim en tornar a omplir de vida aquelles parets plenes d’història. 

7.- Finalment, Quines són les principals perspectives i reptes que presenta el mercat immobiliari en general?. 

El mercat immobiliari presenta perspectives interessants i diferents reptes a considerar. Per un costat, destaca la creixent importància d’Internet i les xarxes socials en la recerca i el contacte inicial amb propietats, la qual representa una tendencia en el mercat immobiliari actual. Com a empresa, és esencial adaptar-se a aquesta realitat i enfortir la presencia on line a través d’una página web atractiva, publicitat, presència en portals immobiliaris i una estrategia activa en xarxes socials. Tot aixó , ens ha de permetre arribar a un ventall més ampli de clients i establir-hi contactes inicials de manera efectiva. 

Per un altra banda, l'enfoc d’oferir una llar enlloc d’un apartament de temporada i buscar compradors que es vulguin arrelar a la ciutat , és un factor al que li donem molta importància. 

Així mateix, la personalització del servei i l'atenció de les necessitats i desitjos concrets dels compradors estrangers, com a Personal Shoppers immobiliaris, és una manera de diferenciar-nos i oferir una experiencia més integral als nostres clients. Aquest enfoc permet construir relacions a llarg termini i fomentar la integració dels compradors a la comunitat local. 

Donar importancia al concepte de “llar”, és a dir, destacar el sentit de”llar” i no només l’atractiu turístic de la zona és clau per atraure compradors interessats en establir-se a Sant Feliu de Guíxols i els seus voltants. Donar a conèixer els aspectes culturals, la qualitat de vida, les activitats comunitàries i la proximitat amb la natura pot ajudar a transmetre la sensació de comunitat i pertinença que el comprador potencial busca en un lloc per considerar-lo la “seva llar”. 

En resum, el mercat immobiliari actual presenta oportunitats emocionants per adaptar-nos a les noves tendencias dels clients. Cal aprofitar la presencia a internet, enfocar-se en la personalització del servei, mirar de destacar el sentiment de “llar” i satisfer les necessitats del nou comprador estranger i seguir cuidant el nostre client local . Aquests representen els nostres reptes per afrontar en els propers anys.