Accedim Covid: ajudes extraordinàries per mantenir i crear ocupació en temps de pandèmia :: Prensa Ibérica per Fundación MAPFRE

Accedim Covid:

ajudes extraordinàries per mantenir i crear ocupació en temps de pandèmia

Ajudes econòmiques i formació són dues eines fonamentals per reactivar el teixit productiu i fer-ho com més aviat millor. Així és com Fundació MAPFRE vol ajudar les petites i mitjanes empreses a mantenir i impulsar l’ocupació, així com minimitzar els efectes socials i econòmics que la pandèmia està provocant al país.

Per assolir aquests objectius la Fundació ha posat en marxa la segona convocatòria extraordinària d’Ajudes a l’Ocupació Accedim Covid 2021. Gràcies a aquest programa, ja s’han concedit ajudes a l’ocupació dirigides a un total de 550 petites empreses, autònoms i entitats socials de fins a 6 treballadors.

Aquesta segona edició no només ha superat totes les expectatives de participació, també inclou novetats: conscients de la importància que té la formació en un entorn canviant com l’actual, Accedim Covid inclou aquest any una atractiva oferta d’accions formatives dirigides a les empreses beneficiàries, i posa a la seva disposició accés gratuït a més de 400 cursos gràcies a la participació de tres plataformes especialitzades en formació en línia: Astex, Bizpills Group i Aicad.

La formació és clau

Fins a final d’any, els ocupadors beneficiaris d’aquestes ajudes podran formar-se en temàtiques molt diverses com ara idiomes, habilitats i competències en l’àmbit comercial, experiència del client, productivitat, gestió i lideratge, recursos humans o coneixements, entre moltes altres.

En aquest sentit, Bizpills Group la consultora tecnològica de recursos humans especialitzats en ‘e-learning’ per a empreses, proporcionarà a través de la seva plataforma de ‘soft skills’ i competències digitals coneixements sobre com incrementar la productivitat, l’eficiència i el rendiment dels treballadors i millorar el desenvolupament professional en les organitzacions.

Amb la formació, la consultora vol potenciar no només l’adaptació i reinvenció de les persones en el món digital, l’anomenat ‘digital midset’, també el desenvolupament d’habilitats socials, emocionals, cognitives o situacionals com la col·laboració, comunicació, adaptabilitat o creativitat conegudes com a habilitats toves. El benefici per a les empreses és total ja que l’avenç tecnològic ha irromput amb força en l’àmbit laboral. Per tant, és necessari generar una mentalitat digital dins de les organitzacions que permeten als empleats aprofitar el potencial de les tecnologies per desenvolupar el seu rol dins de l’empresa.

Així, la plataforma de Bizpills Group posa a disposició dels beneficiaris del programa Accedim 2021, més de 300 cursos per desenvolupar perfils professionals millorant els entorns de treball i l’efectivitat de les organitzacions amb temàtiques que van des del desenvolupament personal, equips d’alt rendiment, gestió comercial, fins a altres continguts sobre noves tecnologies, ‘Big Data’, ‘Blockchain’ o ciberseguretat, i eines metodològiques.

La metodologia de la consultora cobreix totes les fases del procés natural d’aprenentatge. Es basa en comportaments i pautes que poden actuar al lloc de treball, amb el fi que els empleats aconsegueixin hàbits i canvis tangibles. Mitjançant recursos atractius interactius com podcasts, testos o entrevistes a experts, i una experiència d’aprenentatge senzilla, els professionals podran abordar diferents temàtiques d’acord amb la seva feina i perfil laboral. El fi últim és impulsar el talent de les persones.

Junts som capaços

Fundació MAPFRE ha posat en marxa diferents iniciatives per fomentar el benestar de les persones amb discapacitat i el seu desenvolupament social a través del mercat laboral. Amb aquest objectiu va néixer el Projecte Social d’Ocupació, un programa basat en la ferma convicció que la feina contribueix al desenvolupament i la integració de les persones en la societat. El projecte té una doble intenció: per un costat, pretén ajudar petites empreses perquè incorporin nous treballadors, i per un altre vol facilitar a les persones desocupades l’accés al mercat laboral, posant especial atenció en les persones amb discapacitat intel·lectual.

Així, a través del programa d’Ajudes a l’Ocupació s’han atorgat 5.553 ajudes econòmiques per reforçar el teixit empresarial espanyol en els últims 8 anys. Ja són més d’11.000 les empreses i treballadors que s’han beneficiat d’aquesta iniciativa des del seu inici, incloses les dues edicions d’“Accedim Covid”

Pel que fa al suport a persones desocupades, Fundació MAPFRE ha desenvolupat el programa Junts Som Capaços per impulsar la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, fomentant les relacions entre empreses i entitats socials des d’un enfocament innovador que permet la integració laboral d’aquest col·lectiu.

Des de gairebé els seus començaments el 2010, s’han adherit al programa 5.000 empreses, se n’han sensibilitzat més de 8.000, i 4.385 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental han aconseguit un lloc de treball. L’èxit de Junts Som Capaços es basa en el fet que beneficia tant les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental en situació de desocupació com les empreses que hi participen, ja que es posa en joc l’orgull de pertinença a la companyia. Està demostrat que si una empresa adopta una mesura social, com és la incorporació d’un treballador amb discapacitat, millora el clima intern, disminueix la rotació i augmenta la motivació entre els seus empleats.

Una forma més de fer front als efectes negatius de la pandèmia és ajudar petites empreses i entitats socials, per afavorir el conjunt de la societat.