.
Invertir: clau per a una independència econòmica a llarg termini :: Prensa Ibérica per la Caixa
Beatriz García Becontent

Xavier Puig, professor d'economia i empresa de la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management, ens ofereix conceptes clau sobre inversió en el programa 'Molt per fer' de CaixaBank.

La vida -ho sabem de sobres- és Aimpredictible i inestable: no podem estar mai segurs de què ens espera. Per això, invertir amb intel·ligència pot esdevenir una eina molt valuosa de cara al futur, en una forma d'assegurar-nos independència financera.

Convertir-nos en inversors no vol dir altra cosa que posar els nostres estalvis a treballar per a nosaltres. Però per fer-ho amb encert necessitem tenir clars alguns conceptes bàsics: diversificació, terminis, perfil de risc... I uns altres de tan nous com les inversions socialment responsables (ISR) i la possibilitat d'invertir en sintonia amb els nostres valors. De tot això ens en parla -d'una manera clara i fàcil d'entendre- Xavier Puig, professor d'economia i empresa de la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management, en una nova entrega del programa 'Molt per fer' de CaixaBank.

I, per descomptat, també aborda un altre dels aspectes importants que hem de tenir clars: el risc que implica. "No hi ha rendibilitat sense risc -subratlla l'expert, entrevistat per Helena Resano-. Com més risc s'assumeix, més rendibilitat s'exigeix i com més rendibilitat es desitja més risc s'ha d'assumir".

Aquest capítol està relacionat amb un altre de protagonitzat per l'estrella de bàsquet Marc Gasol. En ell, l'esportista comparteix la seva experiència en el món de la inversió, tant en termes d'esforç i il·lusió com en projectes que van més enllà dels seus èxits esportius. Vegeu vídeo aquí.

CaixaBank Life, la cultura financera a l'abast de tots

Per aprendre sobre inversió i disposar de tota la informació possible abans de prendre una decisió, el professor Xavier Puig ens ofereix tres consells: preguntar, preguntar i preguntar. Aquesta és, en definitiva, la clau per ampliar els nostres coneixements en matèria financera, imprescindible per desenvolupar-nos en la societat actual, en totes les etapes de la vida. I aquest és l'objectiu per al qual va néixer CaixaBank Life, el nou portal de cultura financera de l'entitat.

A través de continguts digitals i recursos audiovisuals als quals es pot accedir de manera gratuïta, a CaixaBank Life es dona resposta, entre moltes altres, a preguntes com aquestes: Saps què fer per estalviar? Saps com organitzar el pressupost familiar? Saps com parlar de diners amb els teus fills? La finalitat és apropar a tots els públics conceptes bàsics d'economia que es poden aplicar en el dia a dia i que seran molt valuosos per gestionar els nostres diners, resoldre o evitar problemes presents i futurs i prendre les regnes de les nostres finances.

Com a part del model de banca socialment responsable, CaixaBank està compromesa amb la millora de la formació financera de clients, accionistes i, en general, de tota la societat. Perquè un adequat coneixement dels conceptes econòmics i de les eines financeres, contribueix a millorar el benestar de les persones. A més d'aquest portal, destaquen els continguts creats per a xarxes socials, com la col·laboració amb influencers en la iniciativa "Finances per a followers" o el podcast "Economia quotidiana", disponible a les plataformes d'àudio iVoox, iTunes o Spotify, entre d'altres.

Top