'Del campo a la mesa', la nova campanya de Dia i Boticaria García que ens descobreix el viatge dels aliments fins al nostre plat

La campanya s'emmarca dins del programa ‘Comer mejor cada día’, amb què la companyia contribueix a mitigar les barreres alimentàries i a impulsar uns hàbits d'alimentació saludable..

Contingut ofert per:
Logo Dia


Text: Carol Quijano

Espanya és el país on es va escriure el llibre de receptes més antic d'Europa, és l'epicentre de la gastronomia mediterrània –basada en productes frescos–, és terra vasta de cultiu de fruites, verdures i hortalisses i el bressol de prestigiosos cuiners de fama mundial. Amb aquests ingredients, ¿per què no sempre se segueix una dieta equilibrada amb aliments frescos? L'absència de botigues properes, el pressupost, la falta de costum, el desconeixement o el desinterès són algunes de les causes que influeixen en el tipus de dieta que portem, per això des de Grup Dia s'han proposat mitigar aquestes barreres alimentàries i facilitar una alimentació saludable a l'abast de tothom. I ho fan a través del seu programa ‘Comer mejor cada día’, una iniciativa que actua en tres eixos principals: l'accés a aliments de gran qualitat, variats, que s'adaptin a les diverses necessitats i estils de vida; la promoció del coneixement sobre la rellevància d’una alimentació equilibrada i estar a prop dels clients per facilitar-los uns bons hàbits.

Dins aquest programa s'emmarca 'Del campo a la mesa', la nova campanya que la companyia ha posat en marxa amb la farmacèutica i divulgadora Marian García, més coneguda com a Boticaria García, i que té com a objectiu mostrar, a través de una sèrie de vídeos l'apassionant viatge que fa un aliment saludable com és el porro, des que és cultivat per un agricultor local fins a la nostra taula.

'Del campo a la mesa', la nova campanya de Dia i Boticaria García que ens descobreix el viatge dels aliments fins al nostre plat


Consumir productes frescos i de proximitat

"La ciència ens diu que per alimentar-nos de forma saludable, la meitat del que mengem han de ser fruites, verdures i hortalisses -com més variades, millor-. A més, sabem que el més saludable tant per a nosaltres com per al planeta és que aquests vegetals siguin de proximitat", assenyala Boticaria García.

Però, ¿és possible comprar un aliment en una botiga que s'ha recol·lectat unes hores abans de la terra? Boticaria García posa cara a l'esmentat projecte 'Del campo a la mesa' del Grup Dia en què el protagonista és un porro de Castella i Lleó que només unes hores després de la recol·lecta és al lineal d'una botiga Dia. Un exemple perfecte del consum d’aliments frescos i de proximitat.

L'apassionant viatge del porro

Per explicar aquest senzill procés, Boticaria García es desplaça fins a un camp castellanolleonès, on coneix Nemesio Fuentes, agricultor que explica el procés de recol·lecta matutí i el truc per saber si un porro està en òptimes condicions -“de color verd intens les fulles i blanc el cos, d'uns 20 centímetres”-, com passa d'aquí a la planta de rentat de la zona que neteja les fulles i realitza un envasat final, on es torna a comprovar que el porro -com assenyalava Nemesio-, està en condicions de venda. Entre la nit i la matinada els porros estan llestos per a la seva distribució i així el consumidor els pot trobar als prestatges -en aquest cas de Dia- només 24 hores després que hagin sortit de la terra.

El 97% de les compres de Dia són a proveïdors espanyols

Perquè a més d'aliments frescos, la proximitat de la Dia facilita que s'hi pugui accedir. "La gran majoria dels espanyols tenen una botiga Dia a menys de 15 minuts de casa", indica el director de Sostenibilitat i CFO de Dia Espanya, Javier López Calvet. La filosofia d'aquesta xarxa líder de botigues de proximitat -amb 2.400 establiments- promou la proximitat amb el consumidor i explica que el 97% de les compres les faci a més de 1.200 proveïdors nacionals.

I després de passar pel camp i la botiga, arribem a la taula on Boticaria García ens explica aquesta senzilla i deliciosa recepta.

Crema de porros:

Ingredients per a 3/4 persones:

  • 4 porros
  • 4 pastanagues
  • 3 patates
  • AOVE, sal i pebre

Elaboració:

  • Pelem, trossegem i saltem les verdures en AOVE.
  • Les salpebrem, les cobrim d'aigua i les coem uns 20 minuts fins que estiguin tendres.
  • Les triturem fines i les servim en un bol.
  • Ho podem decorar amb AOVE o guarnició al gust.


Receta de crema de puerros
Receta de crema de puerros
Top