El dolç sabor de la solidaritat :: Prensa Ibérica per a Iberdrola
0 Carregant ...

Huella Positiva Huella Positiva

El dolç sabor de la solidaritat

Amb la instal·lació de ruscos a les seves plantes fotovoltaiques, Iberdrola cuida fauna, flora, patrimoni natural i afegeix el seu gra de sorra a la cura de les persones

No totes les col·laboracions ni ajudes són en forma econòmica. Poden arribar per vies inesperades i tenir resultats molt dolços. A la planta fotovoltaica d’El Andévalo (Huelva), Iberdrola hi va instal·lar a inicis d'aquest any 162 ruscos, dedicats a preservar una espècie protegida com és l'abella i fomentar l'economia circular. Una aposta que ja ha donat els seus primers fruits en forma de 60 quilos de mel, que la firma espanyola ha decidit lliurar a l'Associació de Mujeres Puebleñas, de Puebla de Guzmán (Huelva) l'Associació de Mujeres de Herrerías i Càritas per ajudar les persones afectades per l'erupció del volcà Cumbre Vieja.

Utilitzaran la mel per elaborar dolços artesans que posteriorment vendran en un mercat ambulant solidari. Destinaran els fons aconseguits a La Palma, que fa més de dos mesos que pateix l'erupció del volcà Cumbre Vieja.

Con la instalación de colmenas en sus plantas fotovoltaicas, Iberdrola cuida fauna, flora, patrimonio natural y añade su grano de arena al cuidado de las personas

Protecció de la biodiversitat

La iniciativa, promoguda per Iberdrola amb Tesela Natura, contribueix a la cura del medi ambient i al desenvolupament de l'economia circular. Es van instal·lar 162 ruscos a la planta fotovoltaica d'El Andévalo al març, amb l'objectiu de preservar la biodiversitat a l'entorn dels seus desenvolupaments renovables i protegir una espècie com les abelles, mentre s'avança en l'estratègia de descarbonització de l'economia a través de les plaques fotovoltaiques. A més, en aquesta zona s'han cultivat plantes aromàtiques com eucaliptus, farigola i romaní per estudiar com el seu cultiu incrementa la qualitat de la mel.

A la planta fotovoltaica d'El Andévalo les abelles tenen terreny lliure d'herbicides, ja que el control del creixement de les males herbes es fa de forma manual o amb bestiar. La mel produïda és del tipus mil flors. Tal com destaca l'alcalde de la Puebla de Guzmán, Antonio Beltrán, “és realment una satisfacció comprovar com la planta fotovoltaica s'ha pogut mimetitzar amb el nostre entorn de manera tan favorable. Va ser un punt d'inflexió perquè ha vingut a generar ocupació, a augmentar la nostra autoestima com a territori i ha esdevingut un gran projecte sostenible actiu amb l'entorn”. I afegeix: “Aquests ruscs estan en un entorn que permetrà gaudir d'una mel singular per la quantitat de plantes diferents que ens envolten. És una mel d´alta qualitat”.

Les abelles pol·linitzen més del 80% de les plantes del planeta i més de 90 tipus de cultius diferents. Actualment, el 75% dels aliments que consumim depenen de la pol·linització.

Tecnología punta en El Andévalo

El parc fotovoltaic d’El Andévalo, ubicat al terme municipal de Puebla de Guzmán (Huelva), consta de 150.000 panells fotovoltaics i evita l'emissió de 15.000 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera cada any. Té una potència instal·lada de 50MW i està integrat en el complex eòlic més gran d'Europa Continental, que arriba als 292MW. La seva producció d'energia 100% renovable contribueix des de fa mesos, a més, a descarbonitzar íntegrament el procés de fabricació de cervesa, que realitza Heineken a les seves quatre fàbriques a Espanya.

Aquesta instal·lació va rebre fa uns dies el Certificat UNEF d'Excel·lència per a la Sostenibilitat i la conservació de la biodiversitat. Un títol que reconeix els projectes realitzats amb criteris estrictes dintegració social i ambiental. També va ser reconeguda a la 43a edició dels premis a les millors 100 idees d'Actualitat Econòmica com una de les “Millors idees de l'any” dins de la categoria Sostenibilitat i projectes lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Iberdrola té plenament integrada la conservació de la diversitat biològica dels ecosistemes dins de la seva estratègia, i demostra que és possible fer conviure de manera eficaç el subministrament d'energia competitiva, neta i sostenible amb l'equilibri del medi ambient. En aquest sentit, ha realitzat més de 1.450 accions de protecció a la biodiversitat en els darrers tres anys, combinant la instal·lació de projectes renovables amb la conservació de la diversitat biològica dels ecosistemes, cuidant flora, fauna i patrimoni natural.

10%
Arrossegar Veure Tancar play