0

Carregant ...

La fuerza
de nuestro fútbol

Aquest capítol dedicat al Llevant UD representa el tercer lliurament d'una sèrie que revela la presència de talent, el sentiment de pertinença i l'arrelament d'uns valors distintius presents a LALIGA HYPERMOTION, que, juntament amb els seus clubs, simbolitzen una cosa única: LA FORÇA DEL NOSTRE FUTBOL.

Unidos por un escudo: El especial vínculo del Levante UD

Units per un escut: L'enllaç especial del Llevant UD

L'univers del Llevant UD està unit per estrets vincles entre equip, treballadors i afició. És un tot. El club valencià destaca com un dels equips amb major connexió i fidelitat per part de la seva afició en LALIGA HYPERMOTION. Quan el rival visita el seu estadi, el Estadi Ciutat de València, sap que el lliurament de la graderia és tan apassionada que sembla que cada aficionat té a un familiar jugant en el camp... I, francament, així succeeix.

Text: Alex Gómez

“Abans de venir em van dir que era un club molt familiar, que la gent tenia molt de sentiment de pertinença… Quan vaig arribar vaig poder confirmar tot el que m'havien comentat. Aquí, al que ve, se li inculca la feina humil i que tots anem units. Tot s’enfoca a ser una família”. Andrés Fernández és un veterà de la porteria espanyola després de gairebé vint anys al futbol professional. L'estiu passat va fitxar pel Llevant UD de LALIGA HYPERMOTION i ara, als 37 anys, ha ampliat el significat de la paraula “família” dins del món del futbol.

Foto: LALIGA.

La visió del porter és extensible a qualsevol persona del club gràcies a una filosofia de vida que gira al voltant de l'escut. La família és un concepte inspirador i intrínsec en cada aficionat i empleat, com ho entén Vicente Herrero, director de la Fundació del club: Som un, representem un escut i uns valors que són comuns. El sentiment de pertinença és molt fort i sabem que ningú al club és millor que el conjunt de tots”.

Partint d’aquesta unitat neix un èxit professional en què la col·laboració i el treball en bloc són la columna vertebral que impulsa el club per lluitar pels seus objectius. En aquest sentit, Pablo Sánchez, president del Llevant, subratlla que “les individualitats no fan res si no hi ha equip” i no es refereix només al que passa a la gespa, sinó al que passa en el dia a dia del club. “Som un club molt familiar, l'afició pel Llevant es passa d'avis a pares i de pares a fills, venim tota la família a veure els partits. Els aficionats són els que escriuen la història del club”.

El compromís dels aficionats, l'impuls més gran

De fet, “la nostra millor campanya de màrqueting és l'aficionat. La força del nostre futbol és l'afició, sentencia Pablo Sánchez, i és que “el nostre sentiment de pertinença, irracionalitat i passió són molt forts. La nostra afició és infrangible”, postil·la Vicente Herrero.

Foto: LALIGA.

Sense anar gaire lluny, el jove del planter Andrés García va aprendre què significa pertànyer a la família del Llevant en aquest dia a dia. “Com que jo he viscut sempre a prop de l'Estadi Ciutat de València, de petit passejava per aquí, veia l'estadi, sentia l'afició i sempre deia al meu pare: “Tant de bo que pugui jugar aquí”. I després de centenars de passejades familiars i entrenaments (amb la seva altra família), aquest any va pujar al primer equip: “Ara, representar el Llevant i portar la samarreta és un orgull. És el màxim per a mi”.

A més, Andrés García valora positivament la combinació de joventut, com és el seu cas, i l'experiència present al vestidor, tal com passa amb el seu homònim. “Jo m'he recolzat en gent amb molta categoria, com Andrés Fernández. Ells hi són quan hi ha molta càrrega mental”. I aquesta connexió a l'equip és recíproca ja que Andrés Fernández mateix reconeix que “encara que els joves es recolzin en gent com nosaltres, existeix un equilibri i sempre els dic que gràcies a ells segueixo jugant a futbol per les ganes amb què els veig entrenar-se i jugar. T'ajuden i això provoca que hi hagi unió a l'equip per afrontar tots els reptes”. Com en qualsevol família, els uns es recolzen en els altres.

Foto: LALIGA.

L'èxit de la Fundació i la tasca amb els veïns

Tornant a Vicente Herrero, la seva figura serveix per entendre el fort vincle entre el club i els seus veïns i com el Llevant està compromès amb València, a qui es considera clau en aquesta espiral d'unitat familiar. En aquest cas, a través dels números de la Fundació Llevant UD es reflecteix aquesta unió i compromís: en 12 anys que fa que està activa la Fundació han visitat 400 col·legis i han fet xerrades sobre la sensibilització i conscienciació de la discapacitat per a més de 45.000 nens i nenes, s'ha creat el Llevant EDI (Escola de Futbol per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual), un equip de paràlisi cerebral, un altre de tennis de taula i ara n'estan preparant un de dards. I tots aquests fabulosos projectes tenen l'escut del Llevant UD al centre. Tots són de la mateixa família.

En aquesta àrea d'especial sensibilitat, la família del Llevant “és del que estem més orgullosos. No és estrany que quan viatgem se'ns lloï per la feina feta des de la Fundació Llevant UD”, reconeix Pablo Sánchez, que apunta que LALIGA IMPULSO té part de culpa d'aquest èxit. “Dos punts clau d'aquesta iniciativa de LALIGA són la professionalització del club i el marcatge i l'assoliment dels objectius. Dur-los a terme té un gran impacte econòmic al barri i a la ciutat, a més del club. El futbol és més que 90 minuts, hi ha uns actius importants abans i després del partit que redunden a l'economia més positiva de la ciutat”.

L'afició, clau a la competida LALIGA HYPERMOTION

En aquest entorn cohesionat que envolta el club, resulta clau la grada, “el que és fonamental és que l'afició sigui conscient de com n'és d'important. El jugador sent l'estima quan l'estadi vibra. És el més important d’un club de futbol i s’han de sentir valorats”, afirma el president del club granota. I és que influeixen en les victòries i els resultats de l'equip. En aquest punt, Andrés García sosté que ja escalfant-te notes aquest extra de motivació quan jugues a casa. La grada transmet moltíssim als jugadors a LALIGA HYPERMOTION i fora de casa notes en alguns estadis aquesta pressió com a visitant”.

Foto: LALIGA.

D’aquí ve la importància de l’afició del Llevant per donar suport al seu equip. Andrés Fernández no recorda “una competició tan igualada. No hi ha gaire diferència entre els equips i es veu com el líder pot perdre contra el darrer i el segon contra el penúltim. Les jugades puntuals són clau”. I és que LALIGA HYPERMOTION “és una de les competicions europees més boniques perquè és de les més competitives. Amb 12 o 13 equips involucrats a pujar... Cada jornada és una història vertiginosa, amb pujades i baixades dins d’aquests 90 minuts. Qualsevol equip és capaç de guanyar-ne qualsevol”, indica el president, Pablo Sánchez.

Amb tanta igualtat, els detalls decidiran ascensos i descensos i aquest atractiu d'incertesa ajuda perquè l'aficionat ompli les graderies cada setmana de LALIGA HYPERMOTION. En el cas del Llevant, en el seu objectiu per ascendir de categoria, “fa poc vam batre el rècord d'assistència”, recorda Vicente Herrero. Saben que, a casa seva, amb la família al complet, sempre hi tindran suport.

I és que aquesta és la força del nostre futbol: la vida familiar d’un equip com el del Llevant, que celebra unida un gol del Llevant EDI, una parada d’Andrés Fernández o cada gran jugada d’Andrés García. Representen l'orgull de portar un escut familiar i són emblema i exemple de la LALIGA HYPERMOTION.